Český rozhlas České Budějovice odvysílá exkluzivní rozhovor s herci Dejvického divadla

24.05.2017 17:10

Ansámbl pražského Dejvického divadla oplývá řadou hereckých hvězd, bez kterých by úspěchu nedosáhl nejeden film nebo televizní seriál. V diskusním studiu Českého rozhlasu České Budějovice se sešlo hned devět hereckých osobností. Záznam tohoto jedinečného rozhovoru nabídneme v pátek 26. května po 14. hodině na jihočeské frekvenci 106,4 FM.

Český rozhlas České Budějovice odvysílá exkluzivní rozhovor s herci Dejvického divadla
Foto: J. Čondl, Český rozhlas
Popisek: Petr Meškán, Lukáš Průdek a Ivan Trojan při natáčení rozhovoru v Českém rozhlase České Budějovice

Rozhovor vznikl u příležitosti hostování Dejvického divadla v Českých Budějovicích. Moderoval šéfredaktor Českého rozhlasu České Budějovice Petr Meškán a ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek. Ve studiu Českého rozhlasu České Budějovice se sešli herci Klára Melíšková, Lenka Krobotová, Jana Holcová, Ivan Trojan, Martin Myšička, Miroslav Krobot, Václav Neužil a Pavel Šimčík a ředitelka Dejvického divadla Eva Kejkrtová Měřičková.

I zkušený reportér a současně šéfredaktor budějovického rozhlasu Petr Meškán měl z rozhovoru pracovní zážitek: „S tolika lidmi najednou jsem rozhovor nikdy nedělal. Spoléhal jsem se ale na to, že většina členů divadla má rozhlasové zkušenosti. Natočili jsme hodinu a čtyřicet minut rozhovoru, který má spád a padají v něm zajímavé historky. Pro redaktora je radost dělat rozhovor s kreativními lidmi.

Mluvilo se o začátcích Dejvického divadla, které letos slaví 25 let, i fenoménu současné doby, kdy se na vstupenky stojí dlouhé fronty. Další popularitu divadlu nedávno přinesl seriál Čtvrtá hvězda, v němž se představil kompletní ansámbl. O kladech a záporech televizní slávy byla v Českých Budějovicích také řeč.

Jak upozorňuje ředitel Českého rozhlasu České Budějovice Zdeněk Duspiva, není jednoduché přenést divadlo do rozhlasu: „U tak známého a úspěšného souboru, jaký mají v Dejvickém divadle, je důležité vystihnout atmosféru. Lidem z budějovického rozhlasu se to podařilo. Díky nim naše diskusní studio ožilo neobvyklým jedenáctičlenným obsazení včetně dvou moderátorů.

Neocenitelnou pomoc při přípravě natáčení i moderaci měl podle Petra Meškána ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek: „Myslím si, že se tolik členů Dejvického divadla se zatím nikomu nepodařilo dát dohromady. Velké poděkování tak patří Lukáši Průdkovi, který pracoval v Dejvickém divadle celých devět let.

V rozhovoru zazní i celá řada dalších zajímavostí, například co mají herci v šuplíku v šatně a kdo z nich má pod stolkem místo šuplíku kolena, proč je důležité, aby byl v divadle bar, a jaké představení se chystá společně s artisty z La Putyky.

Exkluzivní rozhovor s devíti členy Dejvického divadla odvysílá Český rozhlas České Budějovice v pátek 26. května mezi 14. a 15. hodinou. Poslouchat můžete na 106,4 FM nebo prostřednictvím webu budejovice.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…