Český rozhlas České Budějovice připravil závodníky na budějovický půlmaratón

02.06.2016 18:26

Rozhlasová reality show Návod na půlmaraton finišuje. Sedm statečných mužů a žen se přihlásilo a společně s Českým rozhlasem České Budějovice se připravovalo na zvládnutí Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice. V sobotu 4. června vyrazí naši běžci do závodu, na který dva měsíce trénovali. Sledujte naše borce při jejich velkém závodě spolu s Českým rozhlasem.

Český rozhlas České Budějovice připravil závodníky na budějovický půlmaratón
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Nastoupí všichni na startovní čáru a doběhnou do cíle? Vše se dozvíte v dalším dílu Návodu na půlmaraton živě vysílaném přímo z českobudějovického náměstí. Šedesát minut plných běžeckých zajímavostí a informací z přípravy našich dobrovolníků začíná v sobotu po 15. hodině.

V přímém přenosu uslyšíte trenéry i všechny běžce – Alenu, Danu, Lucii, Danielu, Zbyňka, Zdeňka a Petra. Až do startu hlavního závodu se můžete přijít setkat s našimi redaktory a závodníky a podpořit je. Naše účastníky poznáte podle růžových a zelených triček s logem Českého rozhlasu, RunCzech a Návodu na půlmaraton. Hlavní závod startuje v 19 hodin z českobudějovického náměstí.

Naši běžci jsou ve věku 40 až 50 let. Na náročný závod je připravovali trenér Lukáš Martinek a výživový poradce David Kimmer z Centra prevence civilizačních chorob Jihočeské univerzity. Vše zaznamenávala s mikrofonem autorka pořadu Mária Pfeiferová. Jejich společným cílem je právě zaběhnout budějovický půlmaraton, někdo si chce zlepšit čas nebo sportovat „zdravě“ a pod dohledem odborníků.

Soutěž: Tipujte výsledky našich běžců

Kdo ze sedmi běžců Návodu na půlmaraton bude nejrychlejší? V jakém čase zvládne doběhnout do cíle? Tipněte si! Pošlete nám do sobotní 19. hodiny na email (ZDE) svůj odhad – křestní jméno a výsledný čas účastníka, který bude z naší sedmičky v cíli první. Tři posluchače s nejpřesnějšími tipy odměníme.

Na webových stránkách Českého rozhlasu České Budějovice (ZDE) jsme každý týden připravovali odborný návodný článek pro ty, kdo nás chtějí on-line následovat (výživa, pohyb), video s návodem, fotografie a hlavně deník našich závodníků.

Partnery Návodu na půlmaraton jsou Centrum prevence civilizačních chorob při Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity, Deník jižní Čechy a RunCzech, organizátor 1/2Maraton České Budějovice.

Přejeme příjemný poslech Českého rozhlasu České Budějovice - 106,4 MHz pro jižní Čechy, 103,9 MHz pro Táborsko a 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko. Poslouchat živě i ze záznamu můžete také na webu (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…