Český rozhlas: Karel Zýka bude předsedat poradnímu orgánu EBU

24.11.2015 15:40

Prozatímní ředitel Českého rozhlasu Karel Zýka se ujme významné funkce v poradním orgánu Evropské vysílací unie (EBU). Bude v nadcházejících letech předsedat jejímu Operations Council. Potvrdil tak svou pozici jednoho z nejvýše postavených zástupců ČRo v unii, která sdružuje evropské veřejnoprávní vysílatele.

Český rozhlas: Karel Zýka bude předsedat poradnímu orgánu EBU
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Své zvolení vnímám jako poctu nejen pro sebe, ale především pro celý Český rozhlas. Naše postavení v EBU je skutečně významné, respektované a jsme pro západní vysílatele důležitým partnerem. Operations Council EBU patří k orgánům, které se zabývají strategickými materiály a mají vliv na další směřování celé unie,“ uvedl prozatímní ředitel ČRo Karel Zýka.

Operations Council připravuje podklady ke strategickým projektům EBU, a to zejména z pohledu obchodních strategií, jednání s klíčovými partnery z komerční sféry na evropské úrovni a posuzování obchodního, marketingového a technologického rozvoje veřejnoprávního vysílání v Evropě. Mezi členy Operations Council EBU patří například France Television, německá ZDF, italská RAI, finská YLE, polská televize TVP či turecký vysílatel TRT. Rada je v současném složení osmičlenná a bude fungovat v rámci stávajícího volebního mandátu do roku 2017.

Ve strukturách EBU, které se týkají rozhlasového vysílání, má ČRo zhruba desítku svých pracovníků, zasedají například v orgánech, které se věnují evropské mediální legislativě či zpravodajství. V rámci rozhlasové sekce EBU patří Český rozhlas k těm nejaktivnějším členům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…