Český rozhlas: Legendou desetiletí se stal Karel Gott

04.10.2017 9:16

V přímém přenosu Českého rozhlasu Dvojka byly včera večer uděleny na slavnostním večeru v Paláci Žofín výroční hudební ceny Legenda Nočního proudu. Cenu Legenda desetiletí získal zpěvák Karel Gott.

Český rozhlas: Legendou desetiletí se stal Karel Gott
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Hudební ceny nejstarší diskotéky v českém rozhlasovém éteru Noční proud byly letos předány již podesáté. Symbolický zarámovaný vinylový singl získali tvůrci hned v sedmi kategoriích, speciální cenu Legenda desetiletí, za nejčastěji bodujícího interpreta minulých ročníků, převzal z rukou šéfredaktora Českého rozhlasu Dvojka Martina Gromana zpěvák Karel Gott.

„Mimořádně si vážím Legend Nočního proudu, tedy cen, které jsem během uplynulých deseti let v různých kategoriích této ankety převzal. Už proto, že o těchto trofejích rozhodují diskžokejové, tedy lidé, kteří mají k populární hudbě blíž než blízko. Za to, že do svých nočních diskoték na rozhlasové Dvojce zařazují právě mé písně, jim samozřejmě moc děkuji. Stejně jako za ty dvě ceny, které jsem dneska večer získal,“ říká k ocenění zpěvák Karel Gott.

V kategorii Zpěvačka získala cenu Legenda Nočního proudu Věra Martinová, v kategorii Zpěvák Janek Ledecký, skupinou je Čechomor a objevy roku se stali Eliška Rezková a David Stypka. Ocenění za Událost roku převzali Karel Gott spolu s iniciátorem výstavy o životní a umělecké dráze Karla Gotta „My Life“ Richardem Fuxou. Zvláštní cenu pak získala doyenka českého textařského umění Jiřina Fikejzová, která letos oslavila neuvěřitelné devadesáté narozeniny.

Cenou Legenda Nočního proudu in memoriam byli oceněni zpěvačka Věra Špinarová, skladatel Ivo Pavlík a skladatel a zpěvák Petr Hapka.

Slavnostní večer moderoval Martin Hrdinka, ceny předali moderátoři Nočního proudu a jeho kolegové Jitka Benešová, Jindřich Eliáš, Ilja Kučera ml., Miloš Skalka a Zdeněk Vrba.

„Noční proud sám o sobě je legenda v českém éteru. A já občas s radostí říkám, že asi není moc rádií po světě, kde se dnes vysílá živě i po půlnoci a ještě k tomu někdy přijdou třeba v jednu v noci hosté. To je skutečně věc nevídaná,“ říká Martin Groman, šéfredaktor Českého rozhlasu Dvojka a jeho slova doplňuje jeden z moderátorů pořadu Noční proud Martin Hrdinka: „Začátky Nočního proudu si pamatuji jako posluchač, nikdy bych nevěřil, že se bude vysílat tak dlouho, a že se stanu jedním z jeho moderátorů.“

Více informací o programu Českého rozhlasu Dvojka na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…