Český rozhlas: Mozaika – 20 let průvodcem kulturou

18.01.2016 20:00

Český rozhlas Vltava slaví 20. ledna 20 let vysílání pořadu Mozaika, který je svým rozsahem nejoriginálnějším programem kulturního zpravodajství a publicistiky v českém mediálním prostoru.

Český rozhlas: Mozaika – 20 let průvodcem kulturou
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Od pondělí do pátku nabízí více než 200 minut rozhovorů, pozvánek na kulturní akce, zpráv a přehledů tisku, ale také nevšední hudební doprovod. Mozaika si za dobu svého působení získala mimořádnou oblibu posluchačů a v současné době je nejposlouchanějším pořadem stanice Vltava. Dvacet let vysílání oslaví 20. ledna speciálním celodenním programem.

Ve středu 20. ledna v čase 6.30 – 17.30 hodin v živých vstupech zprostředkuje aktuální kulturní dění v Praze i v regionech a spojí se také se spolupracovníky v zahraničí - ve Vídni, Frankfurtu, Paříži nebo New Yorku. „S kulturními publicisty budeme debatovat o tom, jak se vyvíjely umělecké obory, které soustavně sledují, jak se změnila kulturní publicistika, jaké události a osobnosti doporučí naší pozornosti. Do studia zveme i naše bývalé redakční kolegy, kteří podobu Mozaiky určovali během uplynulých let. Umožníme vám nahlédnout do redakčního a vysílacího zázemí. Dozvíte se, jak se vytváří internetové stránky. S Václavem Hradeckým rozebereme, jak se mění kulturní zájmy našich posluchačů,“ upřesňuje Antonín Pfeifer, editor Mozaiky. Hudební výběr bude jako každý den zahrnovat vedle klasiky také jazz, šanson, world music, filmovou a divadelní hudbu nebo ukázky z nových desek i koncertních projektů.

Od 16 hodin zve redakce Mozaiky své příznivce na živé vysílání do Studia 2 pražské budovy Českého rozhlasu na Vinohradské 12. „Mohou být přitom, když symbolickými čestnými Mozaikami oceníme devět osobností za jejich kulturní působení v uplynulém dvacetiletí,“ doplňuje Antonín Pfeifer.  O hudební oživení přenosu se postarají hostující moderatizátorka a zpěvačka Lemura Lepá a klavírista David Noll z Divadla Sklep. Střídavě budou moderovat také stálí spolupracovníci Mozaiky Lenka Novotná, Kristýna Franková, Petr Gojda, Petr Šrámek, Karel Kratochvíl a Martin Luhan.

Pořad Mozaika se ve vltavském programu objevil poprvé začátkem roku 1996. Z původního hodinového vysílání se rozšířil na 3,5 hodiny denně a v současné době vysílá každý pracovní den v raním čase 6.30 – 9.00 hodin a odpoledne v 16.00 - 17.00 hodin.

Více informací na rozhlas.cz/mozaika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…