Český rozhlas: Nevidomý horolezec Honza Říha je úspěšně zpět z expedice na Čo Oju

19.10.2016 17:30

Český rozhlas Radiožurnál ispořádá tiskovou konferenci k návratu expedice na Čo Oju (8201m), šestou nejvyšší horu světa. Honza Říha, nevidomý horolezec, zítra promluví společně s dalšími členy výpravy o zážitcích z náročného výstupu.

Český rozhlas: Nevidomý horolezec Honza Říha je úspěšně zpět z expedice na Čo Oju
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Jedenáctičlenná expedice v čele s nevidomým horolezcem Honzou Říhou a moderátorkou Radiožurnálu Lucií Výbornou se úspěšně vrátila z cesty na vrchol šesté nejvyšší hory světa Čo Oju (8201m) v Himalájích.

Posluchači Radiožurnálu měli po dobu pěti týdnů možnost slyšet reportáže přímo z cesty
na vrchol každý den v 11.20 hodin. Expedice na cestu odletěla dne 6. září 2016 odpoledním letem z pražského letiště Václava Havla směr Káthmándú.

Radiožurnál po celou dobu sledoval snažení nevidomého horolezce Honzy Říhy na speciálním webu rozhlas.cz/radiozurnal/himalaj a každý pracovní den dopoledne zprostředkoval živé telefonické spojení přímo z místa výstupu s moderátorkou Lucií Výbornou.

Jan Trávníček, vedoucí expedice, za největší úspěch expedice nepovažuje to, že se tři její členové dostali na vrchol Tyrkysové Bohyně. „Jde především o ukázku toho, že pokud táhnete za jeden provaz, lze dosáhnout nečekaného výsledku. Tím je pro mne dosažení osobního výškového rekordu nevidomého Honzy Říhy. I ostatní se společně činili, takže osm z nás se dostalo nad hranici 7 000 metrů,“ uvedl Trávníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…