Český rozhlas Plus odvysílá zkrácený záznam ze speciální debaty pěti prezidentů z Varšavy

03.06.2014 16:23

Prezidentská debata se bude konat ve Varšavě dne 4. června 2014 u příležitosti 25. výročí částečně svobodných voleb, které přispěly k pádu komunistického režimu v Polsku. Český rozhlas Plus odvysílá zkrácený záznam z této debaty doplněný o diskuzi s pamětníky a historiky týž den - ve středu 4. června 2014 od 19.10 hodin.

Český rozhlas Plus odvysílá zkrácený záznam ze speciální debaty pěti prezidentů z Varšavy
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Prezident Polska Bronislaw Komorowski pozval své protějšky ze čtyř zemí Střední Evropy - německého prezidenta Joachima Gaucka, českého prezidenta Miloše Zemana, slovenského prezidenta Ivana Gašparoviče a maďarského prezidenta Jánose Ádera, aby se spolu s ním zúčastnili debaty s deseti mladými lidmi z výše zmíněných zemí, kteří se všichni narodili roku 1989.

Debata bude vedena v angličtině se simultánním překladem do všech pěti jazyků (čeština, slovenština, němčina, maďarština, polština). Je součástí řady akcí, které připomenou 25 let od mírové demokratické revoluce ve střední a východní Evropě za účasti prezidentů Polské, Německé, České, Slovenské republiky a Maďarska. Hlavním mediálním partnerem debaty je Polský rozhlas.

Všichni prezidenti se sejdou i na celé řadě dalších akcí v dalších městech. Společné oslavy začínají ve Varšavě, pak prezidenti navštíví Budapešť, Lipsko, Bratislavu a Prahu. Jejich cílem je upozornit na společný osud národů střední a východní Evropy, které po druhé světové válce bojovaly s komunistickými diktaturami, s odkazem na klidné vítězství v roce 1989.

Český rozhlas Plus vysílá po celý den v digitálních sítích a na internetu, od 16:00 do 24:00 také na středních vlnách na kmitočtech 639, 954 a 1332 kHz. Od 2. ledna 2014 pořady ČRo Plus přebírá v časech 6:00-10:00 a 16.00-20:00 stanice ČRo Regina na pražské frekvenci 92,6 MHz. Jednotlivé pořady si můžete poslechnout po odvysílání také v iRadiu na adrese www.plus.rozhlas.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…