Český rozhlas: Pohádky z jižních Čech pokračují třetím dílem

30.10.2013 19:00

Už jste někdy byli v jižních Čechách nebo na Šumavě? Poslechněte si vyprávění kapra Jakuba a dozvíte se, jak je tam krásně. Ve vydavatelství Radioservis právě vychází již třetí díl CD Pohádek z jižních Čech, které společně připravují Český rozhlas České Budějovice a Pohádkové království.

Český rozhlas: Pohádky z jižních Čech pokračují třetím dílem
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V pátek 1. listopadu od 9.30 se v denní kavárně Českého rozhlasu České Budějovice uskuteční slavnostní regionální křest nového CD a tisková konference. Její součástí bude také představení nové mapy „Pohádkového království - hry s příběhy pro děti a dospělé s fantazií“. Svou účast přislíbil známý jihočeský výtvarník a kreslíř Jaroslav Kerles, který je autorem karikatury kapra Jakuba a pohádkové mapy.

CD Pohádky z jižních Čech vzniklo na motivy knihy Báry Stlukové. V hlavní roli kapra Jakuba uslyšíte známého herce a baviče Václava Vydru, další postavy ztvárnili herec Jihočeského divadla Martin Hruška a Julie Goetzová. Režie se ujal Zdeněk Troška.

Uslyšíte mýty a pověsti, které jsou spojeny nejrůznějšími pamětihodnosti a velmi zajímavými místy jižních Čech. Na CD najdete pohádky Zkáza na Vysokém kameni, O Kozlíkovu a nej, nej, nej, O Svaté Hoře a mnohé další.

Projekt podpořil rovněž Jihočeský kraj, pohádky se postupně dostanou do rozhlasového éteru ve vysílání Rádia Junior. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…