Český rozhlas: Před sto lety se poprvé ozval hlas „Vrabčáka“

17.12.2015 20:22

V sobotu 19. prosince připomene Český rozhlas Dvojka ve svém vysílání sté výročí narození slavné francouzské šansoniérky Edith Piaf, vlastním jménem Edith Giovanna Gassionová. Posluchači se tak mohou těšit na celodenní vysílání věnované osobnosti 20. století, která byla známa právě pod touto přezdívkou.

Český rozhlas: Před sto lety se poprvé ozval hlas „Vrabčáka“
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Melodie Edith Piaf a další francouzské šansony zazní hned po půlnoci v pořadu Noční proud, který tentokrát moderuje Jitka Benešová a ke stejné hudbě se vrátí i průvodci pořadu Klub Evergreen Jan Smigmator a Dasha, kteří posluchače přenesou do Paříže minulého století.

Do pořadu Nezatloukat si Hana Švejnohová pozvala Světlanu Nálepkovou, herečku a zpěvačku, jejíž tvorbu výrazně Edith Piaf ovlivnila.

Na setkání v Divadle u Hasičů od 11.00 hodin pak přijdou Radka Fišarová, Zora Jandová, Libuše Švormová, Marta Balejová, Jiří Žák a společně s Alešem Cibulkou v Toboganu zavzpomínají na divadelní představení, filmy a písně oblíbené zpěvačky.

I Víkendový Kolotoč se bude věnovat písním Edith Piaf, ale zazní také jiní šansoniéři jako Jacques Brel, Juliette Gréco, ZAZ a další.  Střípky ze života Edith Piaf přinese Studio Retro po 20. hodině.

Den s francouzským šansonem zakončí Noční Mikrofórum ve 22.30, hostem Zory Jandové bude slovenská muzikálová zpěvačka Zdenka Trvalcová.

Nabídka pro posluchače je bohatá, což dokládají i slova šéfredaktora Českého rozhlasu Dvojka Miroslava Dittricha: „Bude to příjemné a přitom nenásilné připomenutí nezapomenutelné šansoniérky. Vysíláním bude prostupovat už od půlnoci, celý den, v různých „podobách“ a to až do další půlnoci. Já osobně se na vysílání Dvojky v předposlední prosincovou sobotu velmi těším.“

Více informací o programu a pořadech naleznete na webu www.dvojka.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…