Český rozhlas: Přímé přenosy z koncertů i ze zákulisí Dvořákovy Prahy

03.09.2016 14:00

Český rozhlas Vltava v letošním roce připravuje několik výjimečných pořadů týkajících se dění na festivalu Dvořákova Praha.

Český rozhlas: Přímé přenosy z koncertů i ze zákulisí Dvořákovy Prahy
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Mimořádným zážitkem budou pro posluchače dva přímé koncertní přenosy, a to z hostování Curyšského komorního orchestru a z programu duchovní hudby v katedrále sv. Víta. Novinkou jsou dva publicistické programy. Už v neděli 4. 9. se stanice Vltava živě přihlásí z rodného domu Antonína Dvořáka v Nelahozevsi a v pátek 16. 9. si pak pořad Mozaika pozve hosty festivalu do salonku pražského Rudolfina. Český rozhlas je hlavní mediální partner festivalu.

Antonín Dvořák v Nelahozevsi
neděle 4. 9. | 13.00 hodin

Živě vysílaný reportážní publicistický pořad ze skladatelova rodiště, kde se v tento den uskuteční doprovodný program mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha. Od skladatelova narození uplyne 8. září 175 let.

Přímý přenos koncertu Curyšského komorního orchestru
úterý 6. 9. | 20.00 hodin

Stanice Vltava živě přenáší koncert z Rudolfina, na kterém vystoupí Curyšský komorní orchestr a s ním nejen světoznámý houslista Daniel Hope, ale také mladý český pianista Ivo Kahánek. Na programu Mozartova Malá noční hudba a díla Erwina Schulhoffa a Antonína Dvořáka. Do přestávky je připraven rozhovor s Danielem Hopem.

Návštěva v dvořákovských lokalitách
neděle 11. 9. | 17.00 hodin

V nedělním odpoledni se po týdnu ještě jednou vrátíme do Nelahozevsi, kde jsme natáčeli s účastníky jízdy parním vlakem a dalšího doprovodného programu festivalu. V reportážních úryvcích z rozhlasového archivu zavítáme i na další místa spojená s pobyty skladatele Antonína Dvořáka.

Pořad Mozaika živě z festivalu
pátek 16. 9. | 16.00 hodin

Moderátorka Kristýna Franková a hudební redaktor Daniel Jäger se posluchačům ohlásí ze Západního salonku pražského Rudolfina. Společně se svými hosty představí letošní ročník festivalu s různými dramaturgickými akcenty i přesahy. Posluchači se mohou těšit na zasvěcené rozjímání o tvorbě Antonína Dvořáka, na detaily ze zákulisí hudební přehlídky i na krásnou hudbu a samozřejmě také na soutěž o vstupenky.    

Přímý přenos koncertu z katedrály sv. Víta
úterý 20. 9. | 20.00 hodin

Spirituální koncert v katedrále sv. Víta na Pražském hradě, který stanice Vltava živě zprostředkuje, má na programu duchovní hudbu renesančních autorů a současného britského skladatele Johna Tavenera. Na festivalu se při té příležitosti se sólisty a dalšími hudebníky objeví především anglický vokální soubor Tallis Scholars a český komorní sbor Martinů Voices.

Záznam písňového recitálu ve vysílání stanice Vltava
neděle 25. 9. | 15.00 hodin

V záznamu festivalového komorního koncertu z 11. září se představí tenorista Pavel Černoch s klavíristou Ivem Kahánkem. Na programu písně Antonína Dvořáka a dalších romantických skladatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…