Český rozhlas Rádio junior dnes oficiálně představuje svého maskota:

11.11.2013 15:49

Rádiem Junior teď vládne zvláštní napětí a zvědavost. V soutěži „Vylušti vzkaz aneb Kdo je maskotem Rádia Junior“ děti zjistily, že je tu s námi cosi jménem Ušoun Rušoun. Ale kdo to tedy vlastně je?

Český rozhlas Rádio junior dnes oficiálně představuje svého maskota:
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Ušoun je takové milé, přátelské rozhlasové strašidlo, které tuze rádo, tu a tam, ztropí nějakou neplechu ve vysílání. Proto se mu také přezdívá Rušoun.  Občas se tak stane, že se nám z vysílání ztratí říkanka, šňůra od sluchátek moderátora je zamotaná do opěradla židle nebo se v písničce začnou ozývat prapodivné zvuky. Občas si Ušoun do vysílání jen tak kýchne, škytne, bafne... Zkrátka baví ho, když nás lidi přivádí do rozpaků a neustále nás rád přesvědčuje o své přítomnosti.

Rád zlobí a dělá různé vylomeniny, ale uvnitř je to dobrák a věrný kamarád. Má obrovské anténové uši, kterými může přijímat vysílání, ale také vysílat různé, třeba právě ty rušivé signály. Jeho uši jsou barevné - tak, jako je barevné vysílání Rádia Junior - a mění se podle toho, jakou má zrovna náladu nebo co právě dělá.  Člověk si tak nikdy nemůže být úplně jistý, jak zrovna v tu chvíli vypadá.

Posluchači budou Ušouna stále častěji potkávat ve vysílání, na webových stránkách i na různých společenských akcích a setkáních Rádia Junior.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…