Český rozhlas: Radioservis představuje novou audioknihu na CD s pořadovým číslem 1000

06.11.2018 9:58

Vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis přivítalo novou audioknihu na CD s pořadovým číslem 1000 - Alexander McCall Smith: První dámská detektivní kancelář s Janou Strykovou.

Český rozhlas: Radioservis představuje novou audioknihu na CD s pořadovým číslem 1000
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Zábavné i napínavé příběhy první soukromé detektivky v Botswaně, jihoafrické zemi, kde život je tak odlišný od našeho – a vášně a zločiny jsou často stejné. Knihu zimbabwsko-britského spisovatele čte Jana Stryková.

Paní Ramotswe má detektivní kancelář v Africe na úpatí kopce Kgale. Je dobrým detektivem a dobrou ženou. Miluje svou vlast Botswanu, protože jen tady nachází klid. A také miluje Afriku s celým jejím utrpením.
„Nestydím se za to, že jsem africká vlastenka. Miluji všechny lidi, které Bůh stvořil, ale nejvíce ty, kteří žijí v mé domovině. Je to můj lid, mí bratři a sestry. Proto je mou povinností pomáhat jim vyřešit záhady jejich životů.“
A paní Ramotswe řeší případy opravdu africké: zmizení manžela, kterého při křesťanském křtu v řece sežral africký krokodýl, nevěru po africku i únos dítěte zlým šamanem. To vše za pomoci důvtipu i vtipu, ale i neokázalé odvahy.

Autor románu Alexander McCall Smith se narodil v Jižní Rhodesii, žil v řadě afrických států, dnes přednáší na Edinburské univerzitě lékařské právo a bioetiku. Mezi desítkami jeho knih jsou jak odborné právní, lékařské a filosofické publikace, tak i knihy pro děti a mnoho knih žánrové literatury. Žádná z nich ale asi nepřekoná úspěch První dámské detektivní kanceláře – k níž připsal ještě tucet pokračování. Desetidílnou rozhlasovou adaptaci Ludvíka Němce, která vychází jen z první knihy, odvysílala stanice Vltava v cyklu Letní čtení v rámci Afrického léta.

Alexander McCall Smith: První dámská detektivní kancelář
Čte: Jana Stryková

CR1000-2
EAN 8590236100022
Celkový čas 4 hodiny 18 minut
CD mp3 299 Kč

Překlad: Pavla Kubaláková
Rozhlasová úprava: Ludvík Němec
Zvukový mistr: Roman Špála
Hudební spolupráce: Tomáš Pergl
Hudba: Ryan Grogan, Andrew Baird, Barry van Zyl, Gideon Murray
Režie: Petr Mančal

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…