Český rozhlas: Radiožurnál vyzývá - Parkuj jako člověk!

27.08.2013 11:40

Vadí vám špatně zaparkovaná auta? Setkáváte se stále častěji s bezohledností řidičů? Radiožurnál 26. 8. spustil projekt Parkuj jako člověk, jehož součástí je fotografická soutěž pro posluchače. Deset autorů nejzajímavějších fotografií vyhrává víkendový pobyt na říjnovém mistrovství Evropy silničních vozů v Brně a zároveň možnost zúčastnit se prvního mistrovství České republiky v parkování. Hlavní výhrou je zájezd pro dvě osoby na závod formule 1 v Monaku.

Český rozhlas: Radiožurnál vyzývá - Parkuj jako člověk!
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Stále častěji se setkáváme s bezohledností řidičů -  parkování v modré zóně, na místě pro vozíčkáře, před vjezdem do budovy, na zákazu zastavení nebo třeba přes dvě parkovací místa najednou. Nechci, aby to zněla jako fráze, ale je to náš příspěvek k tomu, čemu se říká společenská odpovědnost. Projekt  Parkuj jako člověk má upozornit na řidiče, kteří postrádají jakoukoliv ohleduplnost. Máme pocit, že dodržování pravidel silničního provozu je svého druhu základ pro respekt k právu a zákonům,“ říká autor projektu Martin Ondráček.

Od 26. srpna do 22. září budou moci posluchači Radiožurnálu prostřednictvím webové stránky http://www.parkujjakoclovek.cz a emailu parkuj@rozhlas.cz posílat fotografie nesprávně zaparkovaných aut. Ty si pak návštěvníci webu a posluchači Radiožurnálu budou moci prohlédnout, a v týdnu od 23. do 29. září i hlasováním rozhodnout o tom, která z nich je nejlepší.

Autoři deseti vítězných fotografií vyhrají účast na mistrovství České republiky v parkování, které se koná 5.- 6. října, kde si vyzkouší několik disciplín, například jak se parkuje v podpatcích nebo s neprůhledným zadním sklem.

Absolutního vítěze čeká cesta do Monaka na závody formule 1. Další soutěžící se  mohou těšit  na zapůjčení Fordu Focus na víkend nebo na voucher kurzu bezpečné jízdy.

Více informací naleznete na www.parkujjakoclovek.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …