Český rozhlas: Rozhlasová tančírna složí poklonu Elle Fitzgerald

24.10.2017 8:09

V náladě swingu se tradičně ponese Rozhlasová tančírna. Zavzpomínejte letos na nedožité sté narozeniny legendární americké zpěvačky Elly Fitzgerald. Český rozhlas České Budějovice připravil na čtvrtek 26. října od 19 hodin ve Společenském sálu Metropolu České Budějovice večer plný nádherných melodií. Přijďte si zatančit (nejen) v rytmu swingu v Rozhlasové tančírně!

Český rozhlas: Rozhlasová tančírna složí poklonu Elle Fitzgerald
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Všechny melodie, které během večera zazní, jsou z repertoáru Elly. Uslyšíte však nové, originální aranže, z nichž některé byly napsané pro Rozhlasový swingový orchestr Václava Hlaváče a jeho sólisty. Swingovat můžete s Annou Slováčkovou, Felixem Slováčkem jr., Alenou Mackovou Čechovou, Petrou Schacherlovou Chlebníčkovou a Michalem Leštinou.

První Rozhlasová tančírna v roce 2015 připomněla 100 let od narození jedné z nejvýraznějších osobností swingu - Franka Sinatry, v loňském roce zazněly v podání Rozhlasového swingového orchestru a vokální skupiny The Swing melodie slavné za první republiky.

Nenechte si ujít největší swingovou událost roku v jižních Čechách! Když hvězdná Ella Fitzgerald přiletěla koncem června 1969 do Prahy, zapívala v beznadějně vyprodané Lucerně v jediný den hned dva koncerty.

Záznam Rozhlasové tančírny odvysílá Český rozhlas České Budějovice 28. října krátce po 18. hodině na jihočeské frekvenci 106,4FM a webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…