Český rozhlas: Stanice Vltava bude mít nového šéfredaktora

27.04.2016 18:34

Z vedení stanice Vltava odchází k 30. červnu její dlouholetý šéfredaktor Lukáš Hurník. Na uvolněné místo vypíše Český rozhlas otevřené výběrové řízení. Profesních zkušeností Lukáše Hurníka bude Český rozhlas využívat i nadále, a to na pozici šéfproducenta hudební tvorby.

Český rozhlas: Stanice Vltava bude mít nového šéfredaktora
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Postavení kulturní rozhlasové stanice se v dnešním světě mění a po příchodu nového vedení programu ČRo se proměnil i názor na její budoucí podobu. Proto jsem přijal jinou pozici v ČRo, blízkou mému hudebnímu zaměření,“ uvedl odstupující šéfredaktor stanice Vltava Lukáš Hurník.

Lukáš Hurník zastává pozici šéfredaktora Vltavy od roku 2001. V Českém rozhlase pracuje od roku 1991. Začínal jako hudební publicista a popularizátor v Redakci vážné hudby, později se stal jejím vedoucím, dále hudebním dramaturgem Vltavy. Působí jako skladatel, dirigent, moderátor koncertů i televizních pořadů o hudbě. V roce 2005 stál u zrodu první české digitální stanice D-dur.

„Lukáši Hurníkovi bych chtěl poděkovat za jeho dlouholetou práci v čele Vltavy. Jsem rád, že přijal nabídku pracovat na místě šéfproducenta hudební tvorby a že Český rozhlas bude moci nadále využívat jeho zkušeností,“ řekl generální ředitel René Zavoral.

Stanice Vltava hraje klasickou a jazzovou hudbu doplněnou o pořady mapující world music a současnou alternativní hudbu. Vysílá rozhlasové hry, dokumenty a literaturu a informuje o všem podstatném, co se v kultuře děje. Tým Vltavy také zajišťuje dvě specializované hudební stanice Českého rozhlasu. ČRo D-dur vysílá výhradně klasickou hudbu. ČRo Jazz se zaměřuje na evropskou jazzovou produkci, ale nevyhýbá se ani americké klasice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…