Český rozhlas: Václav Žmolík novou posilou týmu Dvojky

22.10.2013 15:59

Oblíbený rozhlasový a televizní moderátor Václav Žmolík se v pondělí 21. října stal členem týmu moderátorů Českého rozhlasu Dvojky. Po pořadu Slavné příběhy Václava Žmolíka usedl za mikrofon i v novém čase a bude provázet posluchače od pondělí do čtvrtka v odpoledním vysílání.

Český rozhlas: Václav Žmolík novou posilou týmu Dvojky
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V pořadu Odpoledne s Dvojkou nahradil Václav Žmolík neméně oblíbeného moderátora Pavla Kudrnu, který se 1. října stal ředitelem regionálních studií Českého rozhlasu Hradec Králové a Pardubice. Se změnou moderátora dochází k mírné programové úpravě odpoledního bloku. Posluchači se tak mohou nově těšit např. na výletní tipy Po Česku. 

„Život a vysílání, to jsou změny. Jedna etapa končí a druhá začíná. V tomto případě jsem moc rád, že žezlo po Pavlu Kudrnovi převezme právě Václav Žmolík a ujme se moderace odpoledního vysílání,“ říká šéfredaktor Českého rozhlasu Dvojky Miroslav Dittrich.

Odpoledne s Dvojkou bude nadále ukázkou dokonalého spojení mezi rádiem a posluchači. Program je tvořený na základě preferencí posluchačů a každému nabízí něco - kromě aktualit, které odrážejí nejdůležitější témata dne, i reportáže ze všech koutů republiky, kde lidé dělají něco zajímavého. Do vysílání se dostane i hodně zábavy z rozhlasového archivu a také nové poradny: právní, technická, životního stylu a energetická, kde se například posluchači dozví jak ušetřit za elektřinu, plyn nebo vodu.

„Jsem rád, že součástí Odpoledne s Dvojkou budou i moje rozhlasové výlety Po Česku a hlavně se těším na řadu zajímavých hostů, kteří, věřím, budou bavit mě i posluchače,“ přidává své dojmy Václav Žmolík.

Stejné zůstane i samoobslužné odbavování pořadu, jehož vysílání bez technika bylo zahájeno 31. ledna 2011 - Václav Žmolík však 21. října pozdravil posluchače z nově zrekonstruovaného studia v Římské 13, které se tak stává nejmodernějším pracovištěm tohoto typu v České republice.

Václav Žmolík se narodil v roce 1959. Je český novinář, publicista, scenárista a rozhlasový a televizní moderátor. Mezi jeho nejznámější tvorbu patří rozhlasový a televizní seriál Po Česku, který vyšel i knižně.

Více o vysílání Českého rozhlasu Dvojky na www.dvojka.rozhlas.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…