Český rozhlas a Ministerstvo zahraničí podepsaly smlouvu o provozování rozhlasového vysílání do zahraničí

04.03.2013 15:22

V pondělí 4. března 2013 podepsali ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg a generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan novou smlouvu o zajištění a provozování rozhlasového vysílání do zahraničí.

Český rozhlas a Ministerstvo zahraničí podepsaly smlouvu o provozování rozhlasového vysílání do zahraničí
Foto: Český rozhlas
Popisek: Karel Schwarzenberg a Peter Duhan podepisují smlouvu o zajištění a provozování rozhlasového vysílání do zahraničí

Nová smlouva se tak stane pevnějším rámcem další spolupráce mezi MZV a ČRo ve smyslu zákona č. 484/1991 Sb. o Českém rozhlasu, který stanovuje povinnost Českého rozhlasu provozovat vysílání do zahraničí.

„Ministerstvo zahraničních věcí České republiky vnímá vysílání do zahraničí z hlediska jeho dlouhodobé tradice a považuje jej za důležitý nástroj veřejné diplomacie. S ČRo bude spolupracovat i na dalších projektech věnovaných např. české národní identitě“, pronesl krátce po podpisu smlouvy ministr Karel Schwarzenberg.

„Spolupráce s Ministerstvem zahraničních věcí České republiky je pro nás velmi cenná. Jsme rádi, že právě Český rozhlas může přispět k lepší informovanosti o naší republice v zahraničí“, zdůraznil generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

„Vysílání do zahraničí funguje od srpna roku 1936. V průběhu let se jeho způsob i rozsah měnil. Dnes do zahraničí vysíláme zpravodajství z České republiky v češtině a pěti světových jazycích – němčině, francouzštině, španělštině, angličtině a ruštině. Hlavní platformou jsou webové stránky www.radio.cz, kde je vysílání k dispozici v audio i textové podobě v různých formátech. Kromě toho vysíláme přes satelit a prostřednictvím našich partnerských stanic po celém světě,“ uvedl šéfredaktor Českého rozhlasu Radia Praha Miroslav Krupička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…