Český rozhlas a Rozhlas a televízie Slovenska posílí spolupráci

04.09.2017 18:22

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral a nově zvolený generální ředitel Rozhlasu a televízie Slovenska Jaroslav Rezník dnes podepsali společné prohlášení o prohlubování dosavadní spolupráce obou institucí.

Český rozhlas a Rozhlas a televízie Slovenska posílí spolupráci
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Předmětem prohlášení je nejen programová a kulturní výměna, ale i zvýšení koordinace aktivit v rámci Visegradské čtyřky, Evropské vysílací unie i dalších mezinárodních struktur, na jejichž činnosti se obě instituce podílejí.

„Významnou příležitostí k úzké spolupráci je zejména výročí 100 let od vzniku samostatného Československa a 50. výročí Pražského jara, která připadají na rok 2018. Dlouhodobá a úspěšná spolupráce Českého rozhlasu a Rozhlasu a televízie Slovenska je mementem společné historie a společně překonaných úskalí,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Memorandum vyzdvihuje nezastupitelnou roli veřejnoprávních médií při budování demokratické společnosti, která musí být vždy a za všech okolností neoddělitelně spojena s vědomím zodpovědnosti za nezávislé a objektivní fungování médií veřejné služby.

K podpisu došlo v rámci 5. společného zasedání české a slovenské vlády na zámku Lednice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…