Český rozhlas drží silnou pozici ve vrcholném orgánu EBU

05.05.2017 9:16

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral potřetí obhájil pozici člena stěžejního orgánu Evropské vysílací unie (EBU). V nadcházejících dvou letech se pak nově ujme funkce místopředsedy Rozhlasového výboru EBU, ve kterém zasedají špičky veřejnoprávních rozhlasových vysílatelů včetně britské BBC. Nové personální složení potvrdili pro období 2017 – 2019 delegáti Rozhlasového shromáždění EBU, které se konalo v Plzni ve dnech 3. až 4. května.

Český rozhlas drží silnou pozici ve vrcholném orgánu EBU
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Opětovné zvolení do Rozhlasového výboru a moje nová role místopředsedy jsou pro mne jasným signálem, že Český rozhlas patří k silným a aktivním hráčům na poli evropských veřejnoprávních vysílatelů. Mezi mé priority bude patřit podpora inovativních rozhlasových projektů, které veřejnoprávním médiím umožňují přilákat nové posluchače a těm stávajícím nabízejí rozmanitější a kvalitnější obsah. Důležitým tématem zůstává i digitalizace rozhlasového vysílání, “ uvedl generální ředitel René Zavoral.

Se svými 14 členy je Rozhlasový výbor EBU (EBU Radio Committee) hlavním statutárním orgánem pro evropské veřejnoprávní rozhlasy. Rozhoduje o strategických prioritách pro rozhlasové vysílání v Evropě. Rovněž formuluje společná stanoviska veřejnoprávních rádií v oblasti legislativy, autorsko-právních otázek v hudební oblasti či digitalizace a podporuje rozvoj rozhlasového vysílání v členských zemích EBU.

Kromě stanovování strategických priorit pro rozhlasové vysílání v Evropě v nadcházejících letech se Rozhlasový výbor zabývá zejména problematikou digitalizace rozhlasového vysílání, finanční správou veřejnoprávního éteru v Evropě, multimedializací nebo zhodnocováním efektivity aktivit veřejnoprávních vysílatelů.

Volby do Rozhlasového výboru se konají každé dva roky v rámci Rozhlasového shromáždění EBU. To letos poprvé hostil Český rozhlas v Plzni. Volbě předcházela dvoudenní zasedání, která nabídla široké spektrum témat, vedle digitalizace, legislativních změn vedoucích ke snazšímu sdílení obsahu médií veřejné služby napříč Evropou, ale také debatu o fenoménu falešných zpráv a zpravodajství v postfaktickém světě.

Složení Rozhlasového výboru EBU (2017 – 2019)

Předseda: Graham Ellis (BBC)

Místopředsedové:
Marius Lillelien (NRK)
Serge Schick (SRF)
René Zavoral (CR)

Členové:

Angelika Bierbaum (ARD/HR)
Andrea Borgnino (Rai)
Francis Goffin (RTBF)
José Gabriel Herrero (RTVE)
Miha Lamprecht (RTVSLO)
Zoran Mihajlovič (HRT)
Marianna Mucsányi (MTVA)
Marc Savary (SRG SSR)
Albena Milanova (BNR)
Gustav Lützhoft (DR)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…