Český rozhlas informuje: Nepál rok po ničivém zemětřesení

04.05.2016 21:10

V pondělí 25. dubna uplynul rok od ničivého zemětřesení v Nepálu. Český rozhlas tehdy bezprostředně po katastrofě inicioval sbírku „Pomáhejte s námi Nepálu“, v jejímž rámci posluchači poslali více jak devět milionů korun na obnovu dvou postižených vesnic Simthalí a Selang.

Český rozhlas informuje: Nepál rok po ničivém zemětřesení
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Zahraniční zpravodaj Jaromír Marek navštívil v loňském roce Nepál celkem čtyřikrát. Krátce po zemětřesení byl jediným českým novinářem přímo na místě a v průběhu roku sledoval klíčové momenty, kterými země procházela. Do Nepálu se vydal i rok poté.

„V okamžiku, kdy jsme se dozvěděli o tomto neštěstí, bylo jen otázkou času, kdy spustíme sbírku na pomoc poničené zemi. Je obdivuhodné, jak se lidé při takové příležitosti spojí, protože iniciovat sbírku, zajistit vše potřebné a zrealizovat ji, bylo otázkou necelého měsíce. Děkuji všem posluchačům, kteří přispěli na konto sbírky, a slibuji, že se situaci v Nepálu budeme věnovat i nadále a budeme posluchače informovat o tom, jak obnova poničených vesnic pokračuje,“ říká Jan Pokorný, jeden z iniciátorů celého projektu a ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu.

Stala se přírodní katastrofa začátkem rekonstrukce jedné z nejchudších zemí světa? A jak se žije ve vesnicích, kam směřovala pomoc Českého rozhlasu? Nejen to se dozvíte aktuálně ve vysílání Českého rozhlasu, ale i v rámci besedy, která se uskuteční v rámci připomenutí výročí této tragédie.

Beseda se zahraničním zpravodajem Jaromírem Markem se koná ve čtvrtek 5. května od 18.00 v Galerii Vinohradská 12, Praha 2. Její součástí bude videoprojekce fotografií dokumentující proměny země i zcela konkrétních míst a vstup je volný.

Besedu můžete sledovat také živě prostřednictvím streamu na webu radiozurnal.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…