Český rozhlas jednal s iniciativou DRDS

20.10.2014 21:00

Český rozhlas inicioval jednání s iniciativou DRDS a dnes se s jejími zástupci sešel. Vedení rozhlasu opět zdůraznilo, že má zájem o další rozvoj Dismanova dětského souboru, bude jeho činnost podporovat a jakékoli obavy z jeho zrušení či omezení činnosti jsou zcela mylné.

Český rozhlas jednal s iniciativou DRDS
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Na místo garanta dramatické složky vypíše Český rozhlas otevřené výběrové řízení tak, jak plánoval.

„Koncepční a systémové změny ve struktuře DRDS se uskuteční podle plánu, ale nijak neohrozí jeho stabilitu a kontinuitu. Naopak zaručí jeho bezproblémové fungování v budoucnu. Český rozhlas od samého počátku s rodiči dětí komunikoval a chtěl je detailně o všem informovat na společné schůzce 4. listopadu. K našemu údivu však místo dialogu následoval bez jakýchkoliv relevantních informací vznik petice a řada vyjádření o údajné snaze Českého rozhlasu zrušit Dismanův soubor. Znovu tak opakujeme, že DRDS je a vždy bude pevnou součástí Českého rozhlasu,“ řekl Jan Simon, ředitel Centra uměleckých těles.

Český rozhlas se ohrazuje proti znění petice, které ho zcela nepodloženě a bezdůvodně obviňuje ze „lží, krádeže a netransparentnosti“. Změny v koncepci DRDS byly řádně projednány a odsouhlaseny Programovou radou ČRo. Rodiče dostali informace ihned poté a byli pozváni na setkání 4. listopadu, kde dostanou kompletní a podrobný přehled o budoucím fungování DRDS. Český rozhlas je zřizovatelem Dismanova souboru, financuje jeho činnost a pečuje o rozvoj dětí, které ho navštěvují. V jeho kompetenci jsou veškeré strukturální i personální změny DRDS, který jeho členové navštěvují dobrovolně.

Propojením Dismanova dětského rozhlasového souboru a Dětského pěveckého sboru vznikne od 1. ledna 2015 v rámci Českého rozhlasu subjekt, který nabídne svým členům zejména lepší zázemí pro realizaci projektů. O dětské členy se budou starat lektoři v oblasti rozhlasových forem, dramatu, hudby i techniky. Díky moderní a nově vystavěné struktuře budou mít tito odborníci dostatek prostoru a času na to, aby se mohli věnovat uměleckému a dovednostnímu rozvoji v činnostech spojených s rozhlasovým vysíláním. Všechny důležité praktické a organizační rozhodnutí týkající se činnosti tělesa, pak budou v rukou odpovědného producenta.

Soubor bude zapojený do jednotlivých akcí a soutěží pořádaných Českým rozhlasem, jako jsou například Concerto Bohemia, Concertino Praga a festival Prix Bohemia Radio. V rámci zkoušek se budou konat exkurze ve vysílání a také návštěvy regionálních studií. „Naším cílem je rovněž propojit více soubor se samotným rozhlasem. Spolupracovat zejména s úspěšným dětským Rádiem Junior. Také chceme navázat spolupráci s respektovanými subjekty, jako je například Katedra výchovné dramatiky DAMU,“ dodal Jan Simon.

reklama

autor: Český rozhlas

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…