Český rozhlas má dalšího zástupce v orgánech EBU

18.10.2015 17:29

Český rozhlas má dalšího zástupce ve významném orgánu Evropské vysílací unie (EBU). Členem Komise pro právní a strategické záležitosti se stala Helena Havlíková, specialistka ČRo na mediální legislativu. Jedním z hlavních úkolů komise je bránit veřejnoprávní vysílání v Evropě, zejména v zemích EU.

Český rozhlas má dalšího zástupce v orgánech EBU
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Členství v orgánech EBU je nejen prestižní záležitostí, ale zároveň je potvrzením strategické pozice Českého rozhlasu mezi evropskými veřejnoprávními vysílateli. ČRo patří v rozhlasové sekci k nejaktivnějším členům a má zde již zhruba desítku svých zástupců,“ uvedl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral, který byl letos v květnu opětovně zvolen do prestižního Rozhlasového výboru EBU (EBU Radio Committee).

Komise pro právní a strategické záležitosti (EBU Legal & Policy Committee) se zaměřuje především na právní aspekty působnosti médií veřejné služby, na analýzu cílů a úkolů těchto vysílatelů napříč Evropou a strategii jejich dalšího rozvoje. Mezi aktuální témata patří dostupnost médií veřejné služby pro všechny občany na všech technologických platformách, nezávislost a vyváženost obsahu včetně péče o menšiny, ale i otázky autorských práv nebo rozsahu regulace médií. Výbor vede šéf právního oddělení německého vysílatele ZDF Peter Weber, dále jsou zde právníci z italského RAI, britské BBC, rakouské ÖRF, ale také další reprezentanti médií veřejné služby z Polska, Francie, Norska nebo Švédska.

Pro Český rozhlas je strategicky významné zejména zastoupení v prestižním Rozhlasovém výboru EBU, jehož členem je náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral. Rozhlasový výbor EBU má 14 členů a je hlavním statutárním orgánem pro evropské veřejnoprávní rozhlasy. Rozhoduje tak o strategických prioritách pro rozhlasové vysílání v Evropě. Rovněž formuluje společná stanoviska veřejnoprávních rádií v oblasti legislativy, autorsko-právních otázek v hudební oblasti či digitalizace a podporuje rozvoj rozhlasového vysílání v členských zemích EBU.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…