Český rozhlas má zástupce v poradním orgánu EBU

25.09.2015 11:13

Ředitel odboru techniky a šéf týmu pro digitalizaci Českého rozhlasu Karel Zýka byl zvolen členem Operations Council EBU, což je poradní orgán Výkonné rady EBU. Stal se tak jedním z nejvýše postavených zástupců ČRo v poradních orgánech Evropské vysílací unie (EBU).

Český rozhlas má zástupce v poradním orgánu EBU
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Český rozhlas opět potvrdil, že patří mezi respektované členy Evropské vysílací unie a že je pro vyspělé mediální domy západní Evropy strategickým partnerem. V orgánech EBU, které se týkají rozhlasového vysílání, máme zhruba desítku našich pracovníků. V rámci rozhlasové sekce EBU patříme k těm nejaktivnějším členům,“ uvedl generální ředitel Peter Duhan.

Operations Council připravuje podklady ke strategickým projektům EBU, a to zejména z pohledu obchodních strategií, jednání s klíčovými partnery z komerční sféry na evropské úrovni a posuzování obchodního, marketingového a technologického rozvoje veřejnoprávního vysílání v Evropě. Kromě ČRo má svého zástupce v Operations Council EBU i France Television, německá ZDF, italská RAI, finská YLE, polská televize TVP či turecký vysílatel TRT. Rada je v současném složení osmičlenná a bude fungovat v rámci stávajícího volebního mandátu do roku 2017.

Pro Český rozhlas je strategicky významné zejména zastoupení v prestižním Rozhlasovém výboru EBU, který sdružuje evropská veřejnoprávní rádia. Jeho členem byl letos v květnu opětovně zvolen náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral. Rozhlasový výbor EBU (EBU Radio Committee) má 14 členů a je hlavním statutárním orgánem pro evropské veřejnoprávní rozhlasy. Rozhoduje tak o strategických prioritách pro rozhlasové vysílání v Evropě. Rovněž formuluje společná stanoviska veřejnoprávních rádií v oblasti legislativy, autorsko-právních otázek v hudební oblasti či digitalizace a podporuje rozvoj rozhlasového vysílání v členských zemích EBU. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…