Český rozhlas odvysílá 70 válečných příběhů

01.04.2015 17:30

Český rozhlas zahájil projekt 70 příběhů. Jde o cyklus unikátních rozhlasových reportáží o lidech, místech a událostech, které by neměly být zapomenuty. Český rozhlas jej vysílá u příležitosti 70. výročí ukončení válečných operací v Evropě a ukončení druhé světové války na starém kontinentu.

Český rozhlas odvysílá 70 válečných příběhů
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Reportáže z cyklu 70 příběhů bude do svého vysílání nasazovat stanice Radiožurnál od 31. března do 4. května. Každý den budou v programu zařazeny dvě reportáže. Témata příběhů se budou týkat například osudů našich letců v Anglii, vyhlazení Lidic, ale i protektorátních vtipů či tomu, jak za války fungoval přídělový systém potravinových lístků,“ uvedl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Cyklus 70 příběhů budou vysílat rovněž regionální stanice, které si jej budou moci libovolně doplnit o vlastní regionální témata. Seriál využijí ve svém programu i stanice Dvojka a Plus.

Projekt 70 příběhů je součástí „hrdinského“ programu Českého rozhlasu v tomto roce. Již dříve byl spuštěn například internetový stream Rádia Retro 1938 - 1945, který představuje posluchačům unikátní nahrávky z rozhlasového archivu či z produkce BBC. V 28 hodinách nabízí zprávy, projevy či reportáže z období od Mnichovské dohody až po Norimberský proces.

Český rozhlas rovněž spustil internetové stránky www.hrdina.cz, které budou po celý rok 2015 přinášet články, kvízy a ankety na téma hrdinství ve všech různých podobách a dobách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …