Český rozhlas oslovuje mladé dokumentaristy

03.02.2015 13:07

Český rozhlas chce podpořit budoucnost nových formátů, a oslovil proto začínající autory. Rozhlasoví dokumentaristé se tak setkali se studenty mediálních a uměleckých oborů i začínajícími filmaři. Pořádáním dalších pravidelných seminářů plánuje Český rozhlas přilákat mladé tvůrce.

Český rozhlas oslovuje mladé dokumentaristy
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Propojení rozhlasové a filmové tvorby, které je známé ze zahraničí, může přinést nové formáty také do českého mediálního prostředí. Český rozhlas chce proto v budoucnu dávat příležitost začínajícím tvůrcům z kreativních studijních oborů.

„Cítili jsme, že nám chybí platforma, na které bychom mohli mluvit o své práci: sdílet témata, diskutovat o nich i o formálních prostředcích,“ řekla dramaturgyně nových formátů Českého rozhlasu Kristina Žantovská. Proto se v lednu uskutečnil první veřejný Seminář o rozhlasovém dokumentu, který spojil odborníky se studenty mediálních a filmových oborů.

„Myslím si, že otevřít tvůrčí skupiny Českého rozhlasu mladým autorům, je správný krok. Mohou do našeho vysílání přinést řadu nových podnětů, jiné autorské přístupy a pomoci s dynamickým rozvojem našeho programu. Do budoucna může Českému rozhlasu takový projekt jenom prospět,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Letošní lednový seminář přiblížil rozhlasový dokument a zároveň ukázal, jak je možné posouvat hranice jednotlivých žánrů. Nabídl rovněž prostor k diskuzi. Mezi odborníky se zapojila také filmová dokumentaristka Helena Třeštíková. Otevřené semináře se budou pro veřejnost konat pravidelně několikrát ročně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…