Český rozhlas otevře své dveře veřejnosti tuto sobotu 7. června

04.06.2014 17:48

V sobotu 7. června od 9.00 do 17.00 hodin v komplexu budov Vinohradská – Římská v Praze 2 se posluchači mohou setkat se svými oblíbenými moderátory, zúčastnit se živého vysílání, natočit vlastní minutovou hru, poslechnout si živě koncerty, zpívání či cimbálovku, anebo vyhrát v soutěžích.

Český rozhlas otevře své dveře veřejnosti tuto sobotu 7. června
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Návštěvníci se mohou těšit také na komentované prohlídky a doprovodné akce stanic ČRo. Třeba Dvojka bude celý den vysílat živě, na Vltavě budou moct natočit vlastní minutovou hru, na Plusu se mohou zapojit do letní fotosoutěže – Můj PLUSový člověk.

Novinkou je možnost navštívit připravované Návštěvní prostory a muzeum Českého rozhlasu, kde je vystavena řada historických exponátů – rozhlasových přijímačů, magnetofonů apod. Po celý den tam bude možnost si poslechnout historické nahrávky či Minutové hry. Vstup na prohlídku je z Římské ulice 13, Praha 2. Ke vstupu jsou nutné časové vstupenky, které je možno předem objednat na telefonním čísle 221 551 313.

Více informací o dalších doprovodných akcích naleznete v přiložené tiskové zprávě.

K celorozhlasovému Dni otevřených dveří se připojí i Český rozhlas Ostrava, který se zároveň připojí i k Ostravské muzejní noci. Začíná se ve 12 hodin a končí v 17.30 hodin, kdy se v hudebním Studiu 1 uskuteční koncert dechové hudby Jistebnická 13. Koncert uvádí oblíbený redaktor a moderátor Českého rozhlasu Ostrava Artur Kubica. Vstup na koncert je volný. Zároveň si mohou návštěvníci prohlédnout unikátní mobilní výstavu „Kdo postavil Libušín?“ věnovanou k 130. výročí turistického spolku Pohorská jednota Radhošť. Součástí výstavy bude mobilní pokladnička sbírky Valašského muzea v přírodě z Rožnova pod Radhoštěm, do které bude možné přispět na obnovu vyhořelé chaty Libušín na Pustevnách. Na účtu sbírky na obnovu Libušína, do které se zapojil i Český rozhlas, je už přes 7 milionů korun.

Český rozhlas Plzeň, Hradec Králové, Pardubice a České Budějovice už své dveře veřejnosti otevřely.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…