Český rozhlas připravil pro vysokoškoláky projekt Rozjíždím vlastní rádio

23.10.2014 12:51

Rozjíždím vlastní rádio – takové je téma letošní podzimní Kreativní dílny projektu PRESSpektivy. Jak by znělo rádio šité na míru přímo studentům? Co by na takovém rádiu poslouchali? A kdy? Studenti mají za úkol vytvořit vlastní stanici a svou představu zaslat do pátku 7. listopadu.

Český rozhlas připravil pro vysokoškoláky projekt Rozjíždím vlastní rádio
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Součástí přihlášky je zpracování programového schématu stanice, kterou by chtěli poslouchat, společně s audio/video nahrávkou, ve které zachytí, jak stanice zní.

„PRESSpektivy jsou mezinárodní projekt Českého rozhlasu, který byl spuštěný v roce 2012. Sleduje trendy, přiváží inspiraci ze zahraničí a otevírá prostor pro sebevzdělávání a sdílení znalostí a zkušeností mezi českými novináři, zahraničními průkopníky nových žurnalistických trendů a vysokoškolskými studenty,“ řekl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

PRESSpektivy se konají vždy dvakrát ročně v podobě jednodenního odborného workshopu pro vybrané novináře a odborníky na dané téma se zahraničními hosty. Součástí je pak rovněž jednodenní Kreativní dílna pro vysokoškolské studenty z partnerských univerzit. Témata projekt vždy volí na základě aktuálních a perspektivních trendů v novinářské práci. Jejich ambicí je, aby byla nadčasová a novátorská.

Podzimní Kreativní dílna PRESSpektiv právě teď hledá vysokoškoláky se zájmem o novinařinu a média. Ze zaslaných přihlášek vybere Český rozhlas osm studentů, kteří budou pod vedením školitelů pracovat na svých vlastních příspěvcích, které následně odvysílá Radiožurnál a Radio Wave. V tomto ročníku jsou školiteli Bára Šichanová, moderátorka a reportérka Radia Wave a Vojtěch Berger, zahraniční zpravodaj a redaktor Radiožurnálu.

Kreativní dílna se koná v Praze v prostorách Českého rozhlasu ve dnech 25. – 26. listopadu 2014. Záštitu nad ní převzal moderátor Ranního Radiožurnálu Jiří Chum, se kterým se vybraní studenti budou mít možnost setkat a spolupracovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…