Český rozhlas spouští Radiožurnál Sport

28.04.2021 20:29

Český rozhlas spustí 21. května první speciální sportovní stanici v Česku. Radiožurnál Sport bude vysílat v DAB+ a také na internetu.

Český rozhlas spouští Radiožurnál Sport
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Digitální rozhlasová stanice bude zaměřená na přímé sportovní přenosy, vstupy ze stadionů, magazíny o profesionálním i amatérském sportu, rozhovory, reportáže, zpravodajské relace a hudbu. Vznik nové stanice dnes odsouhlasila Rada Českého rozhlasu.

Anketa

Nosíte venku roušku nebo respirátor?

16%
47%
hlasovalo: 18073 lidí

Nová digitální stanice Radiožurnál Sport, která je nadstavbou pro sportovní příznivce, navazuje jak na 97 let starou tradici sportovního vysílání, tak na dlouhodobě vysoce ceněné sportovní zpravodajství a přímé přenosy ze stran posluchačů stanice Český rozhlas Radiožurnál.

„Digitalizace dlouhodobě otevírá možnosti, jak nabídnout posluchačům dokonalejší veřejnou službu, zejména v podobě širší programové nabídky. Pořady a zprávy o sportu jsou v rozhlasovém vysílání jedny z nejoblíbenějších a nejposlouchanějších, proto věřím, že vysíláním nové stanice Radiožurnál Sport uděláme radost všem sportovním fanouškům a že si stanice velmi rychle najde své publikum,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Radiožurnál Sport bude vysílat denně od 6:00 do 24:00, ve zbylých hodinách bude přebírat program stanice ČRo Radiožurnál. 

Kromě jiného se mohou posluchači těšit každý všední den na rozhovory osobností s jejich hosty. V roli moderátorů se každé pondělí představí olympijský vítěz z Nagana Martin Procházka, v úterý stříbrná medailistka ve čtyřhře z LOH 2012 v Londýně Andrea Sestini Hlaváčková. Středy budou patřit hercům a sportovním fanouškům Davidu Novotnému, Ladislavu Hamplovi a Pavlu Nečasovi, kteří se v talkshow „Na place“ budou starat především o rozhovory z fotbalového prostředí. Každý čtvrtek své hosty bude zpovídat dvojnásobný mistr světa Vavřinec Hradilek a v pátek šestinásobná olympijská medailistka Kateřina Neumannová. 

„Máme před sebou období mimořádně bohaté na sportovní události. Během 12 měsíců budeme vysílat z letních i zimních olympijských her, mistrovství světa v hokeji, mistrovství Evropy ve fotbale a mnoha dalších sportovních akcí, na které má Český rozhlas vysílací práva,” uvedl šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan a dodal: „Vznik nové stanice ale rozhodně neznamená, že sport zmizí z vysílání Radiožurnálu. Posluchači dostanou vše, na co jsou na naši stanici zvyklí, Radiožurnál Sport bude nadstavbou pro skalní sportovní fanoušky.”

Posluchači se také mohou těšit na návrat legendárních pořadů S mikrofonem za hokejem a S mikrofonem za fotbalem, které nedílně patřily k vysílání Českého a Československého rozhlasu. 

Velký důraz bude ve vysílání kladen i na paralympijský sport. Radiožurnál Sport bude vysílat například vstupy z paralympijských her nebo MS v Para hokeji, které letos hostí Česká republika.

Od začátku května do konce letošního roku podpoří vysílání digitální stanice Radiožurnál Sport kampaň #Poslouchejsport, která zahrnuje on-line, print, outdoor a TV. Ambasadory kampaně jsou Karolína Plíšková, Nikola Ogrodníková, Adam Ondra, Lukáš Krpálek, Maxim Habanec a Arnošt Petráček.

Více informací je k dispozici na webu stanice Radiožurnál Sport

K poslechu stanice Radiožurnál Sport zve také olympijská vítězka Eva Samková zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…