Český rozhlas spustí do konce roku nové vysílače

02.12.2015 17:57

Český rozhlas do konce letošního roku spustí čtyři nové VKV FM vysílače. Posílí tím pokrytí ČRo Sever – Liberec v okolí Semil a také vylepší vysílání stanice ČRo Plus v Příbrami. Snáze budou moci naladit posluchači z Příbrami a Trutnova i Dvojku. Další vylepšení pokrytí svých stanic plánuje ČRo i v příštím roce.

Český rozhlas spustí do konce roku nové vysílače
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„V případě vysílače v Semilech jde o posílení frekvence stanice ČRo Sever – Liberec. Dále také pokračujeme v naší snaze, aby byla pro co nejširší okruh posluchačů dostupná stanice ČRo Plus, která vysílá od 2. listopadu nově na VKV a s rozšířeným programem. Velmi jsme také stáli o vylepšení pokrytí pro Dvojku. Spuštění dalších vysílačů plánujeme i v příštím roce,“ uvedl prozatímní ředitel ČRo Karel Zýka.

Již 8. prosince budou spuštěny vysílače Semily 103,4 MHz (ČRo Sever - Liberec), Příbram 103,6 MHz (ČRo Plus) a Příbram 90,4 MHz (ČRo Dvojka). Do konce roku uvede Český rozhlas do provozu ještě vysílač Trutnov 93,4 MHz (ČRo Dvojka). V lednu příštího roku by měly následovat vysílače v Chebu pro Dvojku a ČRo Plus, na jaře pak v Karlových Varech rovněž pro Plus, dále v Chebu pro ČRo Karlovy Vary a v České Lípě pro ČRo Sever - Liberec.

Český rozhlas přistoupil k dílčím změnám některých frekvencí od 1. listopadu z toho důvodu, aby mohl posluchačům nabídnout vysílání stanice mluveného slova Plus na VKV. Za vstup do sítě VKV FM vděčí Plus především dalším stanicím Vltava, Dvojka, Regina Praha a Sever. Od těch získal celkem sedm vysílačů. Dostupnost Dvojky, Vltavy a Severu to zásadním způsobem neovlivňuje. Některé vysílače celoplošných a regionálních stanic totiž zčásti pokrývají území, na kterém vysílá i jiný vysílač Českého rozhlasu. Proto je možné některé z nich přesunout do VKV/FM sítě ČRo Plus. Stávající sítě navíc postupně ČRo doplňuje novými dokrývači.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…