Český rozhlas uvede koncert a knihu Fenomén Karel Kryl

10.11.2014 16:50

Fenomén Karel Kryl – tak bude znít název koncertu, který se uskuteční 17. listopadu od 20.00 v pražském paláci Akropolis. Při této příležitosti se také objeví na pultech knihkupců stejnojmenná publikace, která popisuje život i dílo známého písničkáře. Koncert, který pořádá Český rozhlas, bude součástí programu Klubové noci - Festivalu Svobody k pětadvacátému výročí sametové revoluce.

Český rozhlas uvede koncert a knihu Fenomén Karel Kryl
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Český rozhlas je jedním z partnerů Festivalu Svobody. Na koncertu věnovaném Karlu Krylovi zazní jeho písně v podání skupiny Missa, dále skladby Dáši Vokaté a Vlasty Třešňáka. Atmosféru podtrhnou archivní básně a projekce dobových fotografií. V rámci programu bude také na trh uvedena kniha Fenomén Karel Kryl autorů Ivany Denčevové a Michala Stehlíka. Publikace vznikla na základě cyklu pořadů Fenomén KK, který odvysílala stanice Český rozhlas Plus,“ uvedl generální ředitel Peter Duhan.

Hudební vystoupení v Akropoli naváže na koncert, který byl součástí „krylovského roku“ Českého rozhlasu a který letos v dubnu rovněž pořádal Český rozhlas. Známí čeští zpěváci při něm uctili Krylovu památku ve vyprodané pražské Lucerně. Aktuálně vycházející kniha je pak všestranným pohledem na osobnost zpěváka, básníka, výtvarníka, rozhlasového redaktora a glosátora Karla Kryla, jehož nedožité sedmdesátiny a dvacáté výročí úmrtí si letos připomínáme. Koncert živě přenáší stanice Český rozhlas Vltava, živý videopřenos bude k dispozici na kanále Youtube.

„Publikace obsahuje rozhovory Ivany Denčevové s lidmi, kteří Kryla dobře znali, jako jsou Jiří Černý, Miloš Zapletal či manželé Rakušanovi. Do historicko-společenského kontextu vsazuje Krylovo dílo Michal Stehlík a Krylovy písně fundovaně rozebírá muzikolog Aleš Opekar. Obraz Karla Kryla doplňují texty Terezy Pavlíčkové Karel Kryl v hledáčku Státní bezpečnosti a zamyšlení hudebního publicisty Jana Petrička o Krylově básnické tvorbě,“ řekla Kateřina Konopásková, ředitelka vydavatelství Radioservis.

Český rozhlas 17. listopadu rovněž pořádá od 18.00 do 20.00 unikátní koncert na Václavském náměstí. Vystoupí na něm Michal Prokop, Jiří Suchý, Jaroslav Hutka, Vladimír Merta, David Koller, Lenka Dusilová, Dan Bárta, Michael Kocáb či Aneta Langerová. Vstup na koncert bude zdarma. Živě ho bude přenášet Radiožurnál, k dispozici bude i online přenos na webu stanice. Koncert Znovu 89 odstartuje finální část stejnojmenného projektu, jímž Český rozhlas připomíná ty nejdůležitější události, které předcházely pádu komunismu v Česku. Vše o projektu Znovu 89 je možné najít na www.znovu89.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…