Český rozhlas vyhlásil autorskou soutěž o nejlepší původní rozhlasovou hru

01.10.2015 11:51

Český rozhlas vyhlásil soutěž o původní rozhlasovou hru a původní rozhlasovou hru pro děti. Soutěžní příspěvky mohou zájemci zasílat do 15. února 2016. Vítězný text v každé z kategorií bude vyhlášen v rámci 32. ročníku festivalu Prix Bohemia Radio, který se uskuteční v příštím roce v Olomouci.

Český rozhlas vyhlásil autorskou soutěž o nejlepší původní rozhlasovou hru
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Soutěž Prix Bohemia Radio Autor o nejlepší rozhlasovou hru a hru pro děti bude patřit ke zlatým hřebům festivalu. Zcela cíleně jsme se rozhodli stávající soutěžní kategorie doplnit i o tuto velmi náročnou disciplínu. Naším záměrem je, aby festival přinášel talentovaným autorům nové výzvy a vedl k rozvoji rozhlasové tvorby a zvyšování její kvality,“ uvedl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Účastníkům soutěže Prix Bohemia Radio Autor nejsou kladena žádná omezení ani tematická, ani žánrová. Akcentován je však požadavek, aby přihlášené texty nabízely výrazné, originální, imaginativní a pro rozhlasovou realizaci inspirativní vnímání světa a aby dávaly příležitost k bohaté zvukové kompozici a odvážnému využití rozhlasových technologií.

Pravidla soutěže a přihláška jsou k dispozici na internetových stránkách Českého rozhlasu.

Mezinárodní festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio je tradiční mezinárodní soutěžní přehlídkou rozhlasové tvorby, jejímž vyhlašovatelem a pořadatelem je Český rozhlas. Nabízí čtyři soutěžní kategorie – Online, Dokument, Pořad pro děti a Zpravodajský příspěvek. Festival rovněž tradičně doprovází besedy, veřejné poslechy, diskuze, konference, ale také workshopy, přednášky či koncerty. Podrobné informace o festivalu je možné najít na internetových stránkách www.prixbohemiaradio.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…