Český rozhlas získal v soutěži Novinářská cena 2012 dvě ocenění

25.04.2013 13:55

Martin Veselovský s Petrem Dudkem získali ocenění Novinářská cena 2012 v kategorii Nejlepší rozhovor. Ten připravili pro 20 minut Radiožurnálu s karlovarským radním Václavem Sloupem. Druhý oceněný rozhovor vedl zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu v Polsku Petr Vavrouška s režisérkou Agnieszkou Hollandovou.

Český rozhlas získal v soutěži Novinářská cena 2012 dvě ocenění
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

 

Ceny autorům udělila 24. dubna Nadace Open Society Fund v deseti kategoriích. Do soutěže bylo tento rok přihlášeno 350 příspěvků z tištěných a internetových médií, rozhlasu a také televize. Odborné poroty byly složené z významných osobností akademické, mediální a neziskové sféry. Při výběru pak posuzovaly nejen téma příspěvku, ale také jeho formu a zpracování.

V případě rozhovoru Martina Veselovského a Petra Dudka s náměstkem hejtmana Karlovarského kraje pro školství, mládež a tělovýchovu Václavem Sloupem porota ocenila důrazné vedení rozhovoru a kladení otázek. 

„Pan Václav Sloup je přesvědčený komunista, který je přesvědčený, že před rokem 1989 bylo všechno v pořádku včetně střílení lidí na hranicích, takže se stačilo jenom trochu neústupně ptát a ten rozhovor se dělal vlastně sám,“ popsal Veselovský vznik oceněného rozhovoru. 

Zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu Petr Vavrouška nazval svůj rozhovor s polskou filmovou režisérkou Agniezkou Hollandovou Palach je můj osud a zaznamenával ho tentokrát pro týdeník Reflex.

Za zmínku stojí také čestné uznání, které získala redaktorka Českého rozhlasu Radka Kvasničková za nejlepší reportáž v kategorii audiovizuální žurnalistiky. Její soutěžní příspěvek se věnuje tématu holocaustu.

Vítězný rozhovor pořadu 20 minut Radiožurnálu můžete slyšet zde.

Výsledky soutěže i v dalších kategoriích najdete na adrese www.novinarskacena.cz

Český rozhlas

MgA. Jakub Čížek
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…