Český rozhlas zve posluchače do země pro starý

24.11.2017 11:34

Český rozhlas spustí v rámci projektu Ježíškova vnoučata v pondělí 27. listopadu tematický týden s názvem „Tahle země bude pro starý“. Navíc přesně jeden měsíc před Štědrým dnem potěšila Ježíškova vnoučata již téměř 6000 opuštěných seniorů a další 2000 na splněné přání čekají.

Český rozhlas zve posluchače do země pro starý
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Začátkem adventu přichází Český rozhlas s tematickým týdnem „Tahle země bude pro starý“, který posluchačům od 27. listopadu do 3. prosince na všech stanicích podrobně odhalí problematiku stáří a stárnutí populace. Český rozhlas Radiožurnál se každý den v dopoledních hodinách bude věnovat závažnějším tématům ze světa seniorů. Vždy v 8:50 přiblíží redaktor L’ubomír Smatana finanční situací dříve narozených spoluobčanů. Následně vysílací čas od 10:40 bude vyhrazen palčivému tématu seniorů jako atraktivní skupině pro nepoctivé obchodníky.

Český rozhlas Dvojka si v rámci tematického týdne připravil seriál „Ukaž se“, do kterého si vybral dva respondenty, čtyřiadvacetiletého studenta VŠE Lukáše a sedmdesátiletého důchodce a bývalého sportovce pana Miroslava. „Oba dva protagonisty jsme v každém z pěti dílů zapojili do vybrané disciplíny, jež absolvovali společně. Šlo nám především o výpověď, srovnání, jak si každý z nich navzdory velkému věkovému rozdílu umí užívat konkrétní činnosti. Například při plavání ve venkovním bazénu byl rychlejší a otužilejší pan Miroslav. V každém díle nám navíc zapojení hlavních protagonistů do vybrané disciplíny zhodnotí odborník,“ řekl šéfredaktor Zpravodajství a publicistiky Českého rozhlasu a vedoucí projektu Ježíškova vnoučata Martin Ondráček. Seriál „Ukaž se“ začíná v pondělí 27. 11. od 9:40 hodin.

Hodinovým speciálem Greying Europe, který se bude věnovat demografickému vývoji, odstartuje v čase od 10:00 do 11:00 tematický týden stanice Český rozhlas Plus. Hosté úterního Pro a proti budou diskutovat o problematice maximální hranice věku v souvislosti s výkonem povolání a protagonisté sobotního pořadu Názory a argumenty si položí otázku, jak zabránit tomu, aby Evropa nevymřela. „Tematický týden Tahle země bude pro starý, je nedílnou součástí projektu Ježíškových vnoučat. Stáří, ať už v podobě péče o dříve narozeného příbuzného nebo doby, kdy sami budeme staří, se týká každého z nás,“ dodal Martin Ondráček. D

o dnešního dne splnila Ježíškova vnoučata celkem 6000 přání babiček a dědečků, kteří svou aktuální životní etapu prožívají v domovech pro seniory na nejrůznějších místech České republiky. Běžná i originálnější přání jak v hmotné, tak zážitkové podobě lze darovat osobně nebo poslat. Přesně měsíc před Vánocemi je na tematickém webu jeziskovavnoucata.cz k dispozici seznam kolem 2000 přání, která lze ještě splnit.

Více informací na webu ZDE nebo na sociální síti Facebook (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…