Český statistický úřad: Začíná mezinárodní workshop o statistických šetřeních v domácnostech

14.09.2017 9:57

Dnes začíná seminář o statistických šetřeních v domácnostech. Zúčastní se ho nejen experti ČSÚ, ale i dalších 44 odborníků z 37 evropských zemí a zástupci Eurostatu.

Český statistický úřad: Začíná mezinárodní workshop o statistických šetřeních v domácnostech
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

„Mezinárodní workshop bude zaměřen na statistické šetření o příjmech a životních podmínkách domácností. V rámci tohoto celoevropského statistického zjišťování se každoročně sbírají statistické údaje o situaci domácností v Evropské unii i mimo ni. Tato data jsou pak hlavním statistickým zdrojem pro výpočet ukazatelů životní úrovně domácností v jednotlivých zemích i pro mezinárodní srovnání,“ vysvětluje předsedkyně ČSÚ Iva Ritschelová. V České republice probíhá toto šetření od roku 2005.

Za ČSÚ budou prezentovat své příspěvky Simona Měřinská a Jan Pospíchal, kteří budou hovořit o technické modernizaci související se samotným sběrem dat v domácnostech. Kromě nich vystoupí i Michaela Jirková a Lenka Křenková. Zaměří se na novou část šetření, která se týká zjišťování situace v oblasti zadlužení domácností.

„Se svými prezentacemi vystoupí i zástupci dalších států. Představí hlavně nové trendy. Účelem semináře je vzájemně si předat nabyté zkušenosti a poznatky. Na jejich základě totiž bude společně formulován budoucí vývoj tohoto statistického šetření,“ uvádí Martin Zelený, ředitel sekce demografie a sociálních statistik ČSÚ.

Mezinárodní workshop pořádá Český statistický úřad ve spolupráci s Eurostatem a Fakultou informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze. Je určen akreditovaným zájemcům z řad expertů evropských statistických úřadů. Potrvá do pátku 15. září.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…