Český statistický úřad navštívil nový předseda slovenských statistiků

14.01.2017 13:10

Český statistický úřad tento týden navštívila slovenská delegace. Předsedkyně Iva Ritschelová přivítala nového šéfa Štatistického úradu Slovenskej republiky Alexandra Balleka.

Český statistický úřad navštívil nový předseda slovenských statistiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Českého statistického úřadu

Pracovní program byl zahájen dopoledním jednáním. Debata se vedla o spolupráci obou úřadů nejen v kontextu konkrétních statistik, ale i legislativního prostředí. Kromě jiného spolu předsedové diskutovali o přípravě sčítání lidu v Česku a na Slovensku nebo o implementaci nařízení o evropské statistice. „Vzájemně jsme si potvrdili, že spolupráce mezi ČSÚ a ŠÚSR bude nadále úspěšně pokračovat. Koneckonců komunikace mezi námi vždy probíhala na nadstandardní úrovni,“ říká Iva Ritschelová, předsedkyně ČSÚ.

Ballek byl do funkce jmenován v říjnu 2016. Dříve působil například ve Slovenskej agentúre pre rozvoj investícií a obchodu, ve Slovenskej agentúre pre cestovný ruch nebo na bratislavském magistrátu. Rozhovor s ním Vám přineseme v únorovém vydání Statistiky&My.

Předsedkyně ČSÚ Iva Ritschelová dnes spolu s užším vedením přivítala v pražském sídle ústředí předsedu ŠÚSR Alexandra Balleka (uprostřed) a jeho tým.
Předsedkyně ČSÚ Iva Ritschelová spolu s užším vedením přivítala v pražském sídle ústředí předsedu ŠÚSR Alexandra Balleka (uprostřed) a jeho tým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…