Český telekomunikační úřad: Pozor na volání do pořadu Rychlá hra

18.04.2021 14:28

Dle informací APMS bude pořad TV Barrandov stažen a přepracován tak, aby odpovídal kodexům APMS. Spotřebitele nadále varujeme před tzv. barevnými linkami a doporučujeme obezřetnost v případě nejrůznějších televizních soutěží a podobných formátů.

Český telekomunikační úřad: Pozor na volání do pořadu Rychlá hra
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

ČTÚ varuje, že linka do pořadu Rychlá hra na TV Barrandov, na kterou upozornil pořad Kluci z Prahy, je placená, se sazbou 95 Kč/min a nezáleží přitom na tom, zdali je volající vůbec propojen do studia. Oficiálně si totiž pouze kupuje předplatné časopisu. Zákazníci jsou přitom ale moderátory motivováni, a to až nátlakovým způsobem, aby volali za účelem soutěže.

ČTÚ odsuzuje podobné praktiky, považuje je za spotřebitelsky klamavé, zejména proto, že zákazníci nejsou zcela jasně informováni o ceně a účelu volání. Úřad prověřuje další okolnosti a míru kompetencí k jejich řešení.

Do kompetence úřadu nepatří cenzura televizního pořadu ani forma či výše plateb, ale považuje za nepřijatelné, aby nebyl zákazník zcela jasně informován, kolik zaplatí a za co a že bude muset vysoké částky platit, i když se nedovolá do studia za účelem soutěže. Na problematiku tzv. „barevných linek“ upozorňuje Úřad spotřebitele dlouhodobě, např. ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…