Český telekomunikační úřad: Rada podpořila přesnou lokalizaci u tísňových volání z mobilních sítí

07.06.2020 12:58

Rada Českého telekomunikačního úřadu schválila dne 2. června 2020 opatření obecné povahy č. SP/3/06.2020-8, kterým v síťovém plánu signalizace veřejných komunikačních sítí upravila podmínky pro možné nasazení funkcionality tzv. AML (Advanced Mobile Location) pro přesnější lokalizaci volajícího na tísňové linky z mobilních přístrojů s operačními systémy Android a iOS.

Český telekomunikační úřad: Rada podpořila přesnou lokalizaci u tísňových volání z mobilních sítí
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Tato úprava byla připravena na základě diskuze o potřebách provozovatelů center tísňového volání a podnikatelů v elektronických komunikacích. Nově implementuje možnost zahájení spojení s tísňovou linkou prostřednictvím tzv. Emergency Call Setup, tedy sestavení hovoru na tísňovou linku s využitím funkcionality operačního systému mobilního přístroje a analýzy vytáčeného čísla. Pokud mobilní přístroj rozpozná, že uživatel zadal číslo tísňového volání, identifikuje a sestaví spojení na volanou tísňovou linku s využitím zvláštního prioritizovaného kanálu.

Opatření, jehož přípravu ČTÚ konzultoval s dotčenými subjekty, bylo zveřejněno dne 3. června 2020 v částce 06/2020 Telekomunikačního věstníku a nabývá účinnosti patnáctým dnem ode dne jeho uveřejnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…