Český telekomunikační úřad propojil své informační systémy se základními registry

30.04.2015 12:51

Český telekomunikační úřad dokončil projekt "Napojení needitačních agendových systémů ČTÚ na Informační systém základních registrů". Úřad od toho očekává úbytek administrativní zátěže pro občany a podnikatele.

Český telekomunikační úřad propojil své informační systémy se základními registry
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Projekt spolufinancovaný z prostředků Evropské unie z Integrovaného operačního programu prošel úspěšným testováním a všechny dílčí části tak mohly být převedeny do produkčního prostředí.

Čtveřice základních registrů veřejné správy (registr osob, registr obyvatel, registr práv a povinností a registr územní identifikace, adres a nemovitostí) umožňuje orgánům veřejné moci sdílet údaje mezi sebou. Data, která oprávněný zaměstnanec ČTÚ získá z příslušného základního registru, nebude muset vyžadovat po občanovi, a řízení se tím urychlí.

V rámci projektu vznikl Společný katalog subjektů, který je centrálním úložištěm informací o subjektech napříč všemi informačními systémy ČTÚ a který bude synchronizován se základními registry.

K tomuto katalogu přistupují needitační agendové informační systémy ČTÚ: ASMKS - Automatizovaný systém monitorování kmitočtového spektra, MOSS - Modulární správní systém, Spectra - informační systém pro správu kmitočtového spektra a ESD - informační systém Elektronického sběru dat.

Řešení umožňuje přijímat notifikace o změnách referenčních údajů ze základních registrů a přijímat a dále zpracovávat vyžádaná data. Informační systémy ČTÚ budou využívat rovněž Lokální Jednotný identitní prostor, který bude plnit funkci centrálního úložiště uživatelských identit a zajišťovat pravidelné synchronizace agend a agendových činnostních rolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…