Český unikát: Propojení jarního lyžování s jízdou na cyklostezce ve Skiareálu Lipno

19.03.2015 11:10

Český unikát mohou zažít lyžaři ve Skiareálu Lipno. Dopoledne lyžují na Jezerní sjezdovce, odpoledne si pak vychutnávají jízdu po Jezerní cyklo a in-line stezce. Spojují tak dva sporty, které se provozují v jiných ročních obdobích.

Český unikát: Propojení jarního lyžování s jízdou na cyklostezce ve Skiareálu Lipno
Foto: Skiareál Lipno
Popisek: Jízda po cyklostezce kolem lipenského jezera

„Toto lze zažít skutečně jenom na Lipně. Lyžaři využívají, že sjezdovky jsou vždy ráno a dopoledne ve velmi dobrém stavu a lyžují. Postupně s vyššími teplotami a sluncem se buď opalují na sjezdovce, nebo míří na Stezku korunami stromů či vyrážejí na cyklostezku kolem lipenského jezera z Lipna nad Vltavou do Frymburku a zpátky,“ uvedl mluvčí Skiareálu Lipno Jiří Falout.

Ve Skiareálu Lipno si lyžaři užívají skvělého jarního lyžování. K dispozici mají téměř 10 kilometrů sjezdovek, což je nejvíce na české straně Šumavy. V provozu jsou až na Bambini park všechny sjezdovky, všechny lanovky i dětské výukové hřiště Fox park, skicross, snowpark nebo měřený slalom. Na sjezdovkách leží průměrně 40 centimetrů sněhu.

   

                                                          Fox Park

„Lyžuje se za mimosezónní ceny, které jsou nižší o 30 procent. Držitelé Lipno Card pak mohou čerpat na skipasech od dvou dnů a déle další slevu ve výši 20 procent,“ poznamenal Falout.

Skvělý výhled na celou Šumavu, lipenské jezero a také alpské vrcholky, pokud je počasí příznivé, pak nabízí Stezka korunami stromů, na níž mohou vyrazit právě i lyžaři. Uschovají si lyžařskou výbavu a půjčí outdoorové boty a pohodlně si mohou vychutnat pohled z výšky 40 metrové věže na vrcholu Kramolína. Úschovna a půjčovna je s Lipno Card zdarma.

Na Lipně se lyžuje každý den od 8.30 do 16 hodin. Ve čtvrtek 19.3. si mohou lyžaři naposledy užít večerní lyžování od 18 do 21 hodin. Návštěvníci Lipna mohou také relaxovat v Aquaworldu Lipno, dobře se najíst v restauracích přímo v areálu nebo se bavit v Hopsáriu. Otevřena bez omezení je i půjčovna Intersport rent, prodejna sportovního vybavení Intersport i lyžařský servis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…