Český zavináč 2017 pro IZS

18.04.2017 11:03

V rámci 20. ročníku konference ISSS/V4DIS byly vyhlášeny výsledky soutěže Český zavináč. Aktuálním držitelem tradiční ceny se stal Integrovaný záchranný systém ČR, a to za zásadní přínos k rozvoji a modernizaci IZS a tísňových linek prostřednictvím realizace programu NIS IZS a projektů jednotlivých složek.

Český zavináč 2017 pro IZS
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Ocenění převzali z rukou Milana Haška, ředitele úseku komunálního financování České spořitelny, a Tomáše Renčína, výkonného ředitele konference ISSS/V4DIS a zároveň předsedy spolku Český zavináč, genmjr. Ing. Drahoslav Ryba, generální ředitel HZS ČR, plk. Ing. Luděk Prudil, ředitel HZS Libereckého kraje a MUDr. Marek Slabý, ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

„Porota ocenila především úspěšné dokončení realizace více než čtyřicítky souvisejících projektů, které vytvářejí ucelený a funkční systém příjmu tísňového volání všech základních složek integrovaného záchranného systému,“ poznamenává RNDr. Tomáš Renčín, předseda spolku Český zavináč. „Vnímáme to jako velký přínos v rozvoji informační společnosti a výrazné zrychlení spolupráce záchranných složek i zkrácení času mezi oznámením a zásahem na místě události.“

Převážná část projektu nazvaného „Jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového volání základních složek integrovaného záchranného systému“ byla dokončena již koncem roku 2015, v letošním roce bude ještě dopracován ZZS hl. m. Prahy. Garantem je MV-generální ředitelství HZS ČR, věcným gestorem pak plk. Ing. Luděk Prudil, nyní ředitel HZS Libereckého kraje.

V průběhu celého projektu byla řešena modernizace technologií operačních středisek, zlepšení a standardizace interoperability, zavedení jednotného GIS, dokončení integrace operačního řízení z okresních operačních středisek do krajských.

Projekty programu Jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového volání základních složek integrovaného záchranného systému byly spolufinancovány ze strukturálních fondů Evropské unie, bližší informace na: http://is-izs.izscr.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…