Čeští lesníci z podniku Lesy ČR se setkali v Hradci Králové

21.04.2016 18:41

Téměř devět set českých adjunktů, revírníků, lesních správců, krajských ředitelů a dalších lesníků z podniku Lesy ČR se ve středu 20. dubna setkalo v královéhradeckém Aldisu s vedením podniku, dozorčí rady i ministerstva zemědělství v čele s ministrem Marianem Jurečkou.

Čeští lesníci z podniku Lesy ČR se setkali v Hradci Králové
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Čeští lesníci z regionů se v tomto složení potkali s vedením podniku od dubna 2014, kdy nastoupil nový management, poprvé. „Považujeme za důležité informovat kolegy o našich záměrech a plánech i událostech či změnách spojených s výrobně-technickými, správními, ekonomickými, právními a dalšími agendami,“ uvedl Daniel Szórád, generální ředitel státního podniku Lesy ČR. Setkání s moravskými lesníky se uskuteční 13. června ve Zlíně.

Kromě lesnických témat, o nichž podnik opakovaně informuje na webových stránkách, byla řeč například o změnách v oblasti právní, marketingové či personální agendy. Například sazba za právní služby byla před nástupem nového managementu o desítky procent vyšší. „Snížili jsme ji o 35 až 41 procent, nyní hradíme 1700 Kč za hodinu. Významnou část právní agendy ale převzali od advokátních kanceláří naši interní podnikoví právníci. Ti mají v současné době nejvíce práce se spory v rámci církevních restitucí,“ informoval generální ředitel Szórád.  Posun nastal i v oblasti marketingu. „Podporujeme společensky potřebné aktivity. Prostředky poskytujeme například Klubu českých turistů, Českému svazu ochránců přírody, Svazu postižených civilizačními chorobami, Asociaci lesních školek, dobrovolným hasičům a dalším organizacím,“ pokračoval Daniel Szórád. Lesy ČR mají od loňského roku také Koncepci strategického rozvoje podniku na roky 2015 až 2019.

„Tento materiál nám dává jisté možnosti, ale i závazky. Patří mezi ně například sociální program, který jsme v roce 2015 zahájili,“ pokračoval Szórád. Více než 40 lesních správ tak loni zaměstnalo 170 sezónních pracovníků do té doby evidovaných na úřadech práce. Letos by mělo sezónní práci v lese získat až 280 nezaměstnaných. „Jak zaznívá v rezortu, podnik v současné době plní ve státních lesích roli dobrého hospodáře a je zodpovědným lídrem v oboru. Také veřejnost získává větší důvěru k Lesům ČR. Lesnická témata jsou diskutována veřejně a otevřeně, a to vůči všem – bez rozdílu. To je příznivý posun,“ konstatoval ministr Marian Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…