Čeští policisté se vrátili ze zahraniční mise v Řecku

03.06.2016 7:35

Ve středu 1. června 2016 v odpoledních hodinách přiletěl na 24. základnu dopravního letectva v Praze – Kbelích vojenský speciál, který přivezl 29 českých policistů ze zahraniční mise na řeckém ostrově Lesbos. Policisté tam byli v rámci zapojení Policie ČR do aktivit agentury FRONTEX a kontingent se podílel především na střežení vnějších hranic Schengenského prostoru a účastnil se návratových operací z Řecka do Turecka. Policisté také prováděli patroly společně s řeckými kolegy. Policie ČR se operativních aktivit Frontexu účastní již od roku 2005.

Čeští policisté se vrátili ze zahraniční mise v Řecku
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

S policisty se na letišti setkal náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku plk. Petr PETŘÍK, který kontingent přivítal zpět v České republice a vyjádřil potěšení, že mise proběhla bez komplikací a všichni se v pořádku vrací zpět ke svým rodinám, kterým také prostřednictvím policistů poděkoval. Zároveň využil příležitosti a kontingentu se zeptal, jak byli policisté spokojeni s ubytováním, stravou a logistickým zázemím jako takovým.

Pplk. Jaroslav PECÁNEK, velitel kontingentu, všem policistům poděkoval za práci a zároveň panu náměstkovi podal komplexní zprávu o situaci na Lesbosu a činnosti našich policistů na místě. Policisté na oplátku poděkovali za vedení i svému veliteli a jeho zástupci. Setkání proběhlo v přátelském duchu a pan náměstek na závěr popřál policistům šťastný návrat domů k rodinám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…