Čeští vojenští psychologové spolupracují na projektech v rámci NATO

28.03.2017 13:36

V polovině března se v Praze setkali vojenští psychologové Armády ČR s kolegy z Belgie, Velké Británie, Německa, Norska, Švédska, Kanady a Spojených států amerických na třídenním pracovním setkání. Jejich cílem bylo sestavit plán diagnostiky rekrutů pro využití v armádách NATO.

Čeští vojenští psychologové spolupracují na projektech v rámci NATO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Areál Ministerstva obrany ČR

„Během třídenního setkání jsme pracovali na projektu Advances in Military Personnel Selection and Assessment, který iniciovali kanadští vojenští psychologové a bude odstartován organizací NATO pro vědu a technologie (NATO Science and Technology Organisation),“ informuje plukovník Marek Nový, hlavní psycholog Ministerstva obrany ČR a dodává, že k roli organizátorů byla Česká republika mimo jiné vybrána i proto, že psychologickým testům u nových žadatelů o vstup do české armády se věnuje dlouhodobě velká pozornost a provádí se na velmi vysoké úrovni.

Čeští vojenští psychologové přispějí konkrétními poznatky v projektu NATO

Psychologové z Ústřední vojenské nemocnice se již v minulosti mnohokrát účastnili výzkumných projektů v oblasti psychologické diagnostiky a jejich konkrétní poznatky budou v připravovaném projektu velkým přínosem.

V rámci pracovního setkání navštívili účastníci setkání výběrová vojenská psychologická pracoviště Armády České republiky. Psycholožka Markéta Zajícová představila pracoviště Ústředního psychologického oddělení Vojenské nemocnice-Vojenské fakultní nemocnice, psycholog Oliver Dzvoník zase seznámil hosty s postupy, kterými jsou v České republice psychologicky vyšetřováni piloti na oddělení psychiatrie a psychologie v Ústavu leteckého zdravotnictví..

„Česká republika může v oblasti personálních výběrů nabídnout státům NATO rozsáhlé zkušenosti, zejména v testování osobnosti, což může být značný přínos pro celý výzkumný tým,“ zhodnotil pracovní setkání vojenských psychologů vedoucí pracovní skupiny Kanady, pan Elliot Loh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…