Čeští vývojáři spouštějí v Pittsburghu službu pro vysoce zabezpečený přenos dat

15.12.2014 13:39

IT-CNS, Inc., americká pobočka české CNS a. s., spustila 10. 12. 2014 novou službu pro zabezpečený přenos dat. Český tým operující v Pittsburghu vybral pro spuštění Safety4Data právě toto datum, které se váže ke schválení Všeobecné deklarace lidských práv OSN v roce 1948, jejíž součástí je i garance ochrany soukromí.

Čeští vývojáři spouštějí v Pittsburghu službu pro vysoce zabezpečený přenos dat
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

Safety4Data je aplikace vyvinutá pro americký trh, která navazuje na úspěch obdobného evropského řešení téhož vývojářského týmu. Umožňuje vysoce zabezpečený automatizovaný přenos dat mezi dvěma a více uživateli. K jejím výhodám patří mimo rychlé a intuitivní uživatelské prostředí také bezchybný chod na pozadí operačního systému. K datům, která se prostřednictvím Safety4Data přenášejí, nemá kromě uživatele přístup ani provozovatel služby či kdokoliv jiný, kdo by se je snad snažil zneužít.

Služba je v základní verzi zdarma, ale nabízí i placené varianty pro větší počet uživatelů a vyšší měsíční objem přenesených dat.

„Současná turbulentní doba nám denně ukazuje, že data přenášená prostřednictvím internetu jsou lehce napadnutelná. Nemusí při tom nutně jít o intimní fotky celebrit. Zneužití obchodních informací, včetně průmyslové špionáže, je nebezpečí, kterého se dnes obávají nejen velké korporace, ale i malé a střední firmy. Proto jsme se rozhodli nabídnout na americkém trhu unikátní řešení, které známe z prostředí českého a evropského trhu,“ řekl ke spuštění Safety4Data na americkém trhu Jakub Voleman, výkonný ředitel IT-CNS, Inc.

„Odborná i laická veřejnost je na bezpečnost dat vysoce citlivá, a proto jsme se rozhodli vytvořit tuto aplikaci, a zužitkovat tak své více než dvacetileté zkušenosti se zabezpečováním dat na českém a evropském trhu. Safety4Data vznikla po důsledné analýze dostupných řešení zabývajících se bezpečnou distribucí dat a zahrnuje funkcionality, které nejsou v nabízených aplikacích dostupné, případně musí uživatel kombinovat více řešení, aby dosáhl stejného výsledku,“ dodává Ing. Petr Samek, místopředseda představenstva CNS a.s. a vicepresident IT-CNS, Inc.

Safety4Data je určena širokému okruhu uživatelů od rodin přes malé a střední firmy až po velké korporace. IT-CNS, Inc. zároveň nabízí možnost přizpůsobení jejího designu dle přání klienta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…