Čestné stráže střední Evropy se předvedou na tradičním DrillFestu v Praze a Plzni

18.06.2017 19:42

Den ozbrojených sil České republiky se blíží. V rámci oslav se už ve středu 21. června v Praze a ve čtvrtek 22. června v Plzni uskuteční jedenáctý ročník mezinárodní přehlídky exhibičních vystoupení jednotek čestných stráží středoevropského regionu. Akce se zúčastní vojáci z České republiky, Maďarska, Německa, Polska a Slovenska, jejichž vystoupení je nevšední kombinací vojenské pořadovosti a preciznosti, ale i zajímavých invencí a vtipu.

Čestné stráže střední Evropy se předvedou na tradičním DrillFestu v Praze a Plzni
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Tato mimořádná přehlídka jednotek čestných stráží armád středoevropského regionu a Čestné stráže prezidenta Slovenské republiky se poprvé koná ve dvou městech. Nad celou akcí převzal záštitu ministr obrany ČR Martin Stropnický. Nad pražskou částí DrillFestu udělil záštitu také radní Prahy Libora Hadrava a nad plzeňskou přehlídkou primátor Plzně Martin Zrzavecký. Hlavním organizátorem je Posádkové velitelství Praha ve spolupráci s agenturou Ci-5 a podporou plzeňského magistrátu.

V úvodu DrillFestu vystoupí Ústřední hudba Armády ČR, která později program doplní i showprogramem. Následovat bude série jednotlivých exhibičních vystoupení doprovázených reprodukovanou hudbou. Vojáci své choreografie většinou nacvičují ve volném čase.

Přehlídka mistrovství i zkušeností

Exhibice se těší i velkému zájmu veřejnosti, protože ojedinělou přehlídku lze vidět jen při výjimečných příležitostech. „Setkávání čestných stráží středoevropského regionu je nejen přehlídkou jejich mistrovství, ale i příležitostí k výměně zkušeností. Letošní program DrillFestu je opět lákavý. Určitě se přijďte podívat,“ pozval zájemce zástupce velitele Posádkového velitelství Praha podplukovník Zdeněk Dvorský.

Diváci se dále mohou těšit na poloprofesionální cheerleadingový tým nazvaný Chilli Cheerleaders, který často vystupuje na nejrůznějších sportovních, kulturních a společenských soutěžích.

Historicky první exhibiční vystoupení pro veřejnost se uskutečnilo z podnětu bývalého velitele Posádkového velitelství Praha plukovníka Jana Černíka na Staroměstském náměstí v roce 2007. První DrillFest se pak uskutečnil na Václavském náměstí v červnu 2012.


DrillFest 2017

  • 21. června 2017 Václavské náměstí v Praze od 14:00 hod.
  • 22. června 2017 náměstí Republiky v Plzni od 16:00 hod.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…