Cestující stále dovážejí zakázané suvenýry

12.08.2015 16:36

I přes mnohá upozornění se celníci na ruzyňském letišti stále setkávají s nelegálními dovozy suvenýrů v zavazadlech cestujících vracejících se z dovolených.

Cestující stále dovážejí zakázané suvenýry
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V oblasti ochrany volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin (Mezinárodní úmluva CITES) již bylo odhaleno několik případů. Jednalo se především o produkty tradiční čínské medicíny: přípravky Tung Shueh Pills, obsahující mimo jiné i výtažky z želvího krunýře; tablety obsahující rostlinu Cibotium Barometz a přípravky Xiangsha Liujun Wa. Po provedených zjištěních byly případy postoupeny k dalšímu řízení České inspekci životního prostředí, odbor mezinárodní ochrany biodiverzity.

Byly taktéž zaznamenány případy porušení splnění oznamovací povinnosti převozu peněžních prostředků v úhrnné hodnotě převyšující 10 000 EUR.  Kontroly finanční hotovosti jsou prováděny na základě platné legislativy Evropské unie k zabránění „praní špinavých peněz“ získaných z trestné činnosti nebo financování terorismu.

Před odjezdem na dovolenou doporučujeme všem cestujícím směřujícím do zahraničí, aby se před odjezdem informovali o zákazech a omezeních na webových stránkách Celního úřadu Praha Ruzyně pod odkazem „Informace pro cestující? nebo na informačních panelech na terminálech letiště. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…