Cheb má supermoderní dopravní hřiště

17.01.2015 6:31

Vyrostlo na nevyužitém pozemku v sousedství tenisového areálu v Břehnické ulici. Výstavba stála přibližně 12,5 milionu korun.

Cheb má supermoderní dopravní hřiště
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Cheb má nejmodernější dětské dopravní hřiště v kraji. Vyrostlo na nevyužitém pozemku v sousedství tenisového areálu v Břehnické ulici. „Jeho výstavba stála přibližně 12,5 milionu korun. Dotace z Regionálního operačního programu Severozápad by přitom měla pokrýt 85 procent nákladů,“ uvedl chebský místostarosta Pavel Hojda.

Provoz dopravního hřiště bude zahájen v dubnu, který je označován jako měsíc bezpečnosti v silničním provozu. Zabezpečovat ho bude nedaleký Dům dětí a mládeže Sova, který dosud prováděl dopravní výchovu na veřejné komunikaci před svou budovou v Goethově ulici. „Počítáme s tím, že hřiště budou v rámci výuky dopravní výchovy využívat žáci základních škol nejen z Chebu, ale i z okolních měst a obcí. K dispozici bude také školkám. V odpoledních hodinách pak bude otevřeno pro veřejnost,“ doplnila místostarostka Daniela Seifertová.

Děti by se na moderním hřišti měly naučit řešit různé situace, se kterými se mohou setkat v běžném silničním provozu. Vedle různých typů křižovatek zde budou mít k dispozici například i kruhový objezd nebo železniční přejezd. Součástí nového areálu je rovněž budova s učebnou a potřebným zázemím.

Na pondělí 19. ledna je v chebském supermarketu Lidl připraven u příležitosti nedávno dokončené modernizace prodejny celodenní program s atrakcemi pro děti. Každý, kdo zde v tento den nakoupí za více než 200 korun, přispěje částkou 20 korun na dovybavení zmíněné učebny dopravní výchovy v areálu nového hřiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cheb.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

20:48 Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvo…