Chep uvádí na německý trh čtvrtpaletu nové generace

18.07.2014 17:22

Chep, světový leader v oblasti poskytování paletového poolingu a kontejnerů dnes představil plastovou čtvrtpaletu nové generace.

Chep uvádí na německý trh čtvrtpaletu nové generace
Foto: CHEP
Popisek: CHEP

Počínaje červencem 2014 bude nová čtvrtpaleta v Německu k dispozici více než 1400 zákazníkům. Nový produkt je odpovědí společnosti CHEP na nové požadavky trhu v rámci udržitelné cenové výhody a zlepšení účinnosti společně se snížením množství produkovaného odpadu. Jen díky lepšímu stohování se do běžného kamionu vejde až 36 vrstev nových čtvrtpalet oproti stávajícím třiceti.

Čtvrtpaleta CHEP nové generace (P0604B) měří 600 x 400 mm a nahrazuje stávající čtvrtpaletu CHEP (P0604A), jež byla zavedena před více než 20 lety. Paleta je vybavena pokročilými prvky, které přináší snadnější stohování, vynikající stabilitu a snazší zacházení. Navíc se bezpečněji a rychleji připevňuje k vlnitým propagačním materiálům zákazníků. Je očekáváno jejich vřelé přijetí, obzvláště pak ze strany výrobců a maloobchodníků, kteří hledají inovativní, plastovou přepravní platformu.

Čtvrtpaleta CHEP nové generace byla intenzivně a důkladně testována nezávislými spolky včetně Fraunhoferova institutu v Německu a byla certifikována dle německé normy GS . Ředitel sekce obalových materiálů a obchodní logistiky Fraunhoferova institutu, Dr. Volker Lange, prohlásil: „Odolnost nové čtvrtpalety CHEP byla v laboratoři pro obalové materiály Fraunhoferova IML podrobena důkladnému testování. Potvrdili jsme statickou, dynamickou a klimatickou stabilitu nové konstrukce v přímém srovnání s předchozí generací čtvrtpalety CHEP. Opakování každého z testů více než třicetkrát zajišťuje statistickou spolehlivost výsledků“.

Model P0604B váží 1,9 kg a je tak oproti předchozí generaci čtvrtpalety, vážící 2,1 kg, lehčí. Snížená výška stohování znamená, že nové palety lze na kamionu stohovat do 36 vrstev oproti 30 vrstvám u jejich předchůdce. To představuje 20% úsporu místa, snižuje počet kamionů na silnici a přispívá ke snížení emisí CO2. Paleta P0604B bude certifikovaným výrobkem s neutrální uhlíkovou stopou.

Christophe Campe, viceprezident a generální ředitel divize palet společnosti CHEP v Německu, prohlásil: „Cílem našich snah je budování lepších dodavatelských řetězců. Čtvrtpaleta nové generace dále upevňuje naši pozici světového leadera v oblasti poskytování řešení pro sdružování palet a kontejnerů.“

Výsledná čtvrtpaleta P0604B byla v průběhu posledních 18 měsíců vyvinuta v Inovačním centru společnosti CHEP v americkém Orlandu, ve státě Florida a to s využitím externí odborné pomoci a partnerství s klíčovými uživateli. Společnost CHEP obdržela v rámci zkušebního nasazení před uvedením na trh v Německu pozitivní zpětnou vazbu. Zkušební nasazení proběhlo u 75 zákazníků a partnerů z řad výrobců, maloobchodníků, výrobců propagačních materiálů, poskytovatelů balicích služeb a PLS.

„Společnost CHEP se trvale snaží o zlepšení spokojenosti zákazníků v oblasti dodávek a zpětného odběru palet společně se snahou zajistit stabilitu nákladů na poskytované služby. Podstatu naší nabídky tvoří kvalitní produkty, inovace a unikátní síť společně s vynikajícími službami pro zákazníky. Německo je strategicky významný trh a to nejen pro CHEP, ale také pro celý Evropský dodavatelský řetězec,“ dodává Campe.

Společnost CHEP předpokládá, že paleta dosáhne v Německu obrovského úspěchu a s nadšením bude toto řešení do budoucna rozšiřovat i v jiných zemích, včetně zemí Beneluxu, Francie, Spojeného království, Španělska a Polska.

Pro zjištění potřeb v rámci návrhu nové konstrukce čtvrtpalety společnost CHEP provedla ve spolupráci se zástupci všech oblastí tohoto oboru, tedy výrobci a maloobchodníky i poskytovateli logistických služeb (PLS), workshopy na téma „Řešení pro poslední míli“ v sedmi zemích Evropy, zahrnující Španělsko, Německo, Francii, Spojené království a země střední Evropy. Cílem workshopů bylo zjištění neefektivit v rámci „poslední míle“ dodavatelského řetězce, kde vzniká až 65 % jeho nákladů, z větší části z důvodu značného počtu různých platforem a úsilí potřebného pro doplňování zboží v obchodech.

Pro další informace týkající se čtvrtpalety CHEP nové generace, prosím navštivte stránky www.viertelpalette.de nebo kontaktujte pana Ertana Benzese, jenž projekt nové čtvrtpalety CHEP vede. Ertan.Benzes@chep.com.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…