Chinaski v Hošticích aneb Stodola Michala Tučného posedmnácté

09.08.2014 11:42

Konec srpna je už posedmnácté obdobím, kdy se koná populární festival Stodola Michala Tučného. Ten letošní bude opět dvoudenní, a to 22. a 23. srpna. Dějištěm jsou tradičně známé Hoštice u Volyně, kde zpěvák prožil na své chalupě mnoho hezkých chvil.

Chinaski v Hošticích aneb Stodola Michala Tučného posedmnácté
Foto: smt.kyno.cz
Popisek: Michal Tučný

Na co se mohou diváci těšit? Na desítky zpěváků a skupin. Vystoupí například kapela Chinaski, Petr Spálený, Robert Křesťan, František Nedvěd a na poslední chvíli může přijít i překvapení, neboť pořadatelé seznam účinkujících neustále doplňují. .“ Část letošního festivalu bude věnována nedávno zesnulému skladateli a zpěvákovi Zdeňku Rytířovi, který s tátou nejen spolupracoval, ale byli i velcí přátelé“, říká Gabriela Novotná, nevlastní dcera Michala Tučného, která festival organizuje.  Kompletní seznam zpěváků bude možné nalézt na webu festivalu: www.stodolamt.cz.

Program začíná v pátek 22. 8. od 17 hodin, sobota je rozdělena na dva bloky, odpolední a večerní, který startuje ve 20.30 hodin a moderuje ho tradičně Aleš Háma. V tomto bloku si vybírají zpěváci nejrůznějších žánrů písničky, které interpretoval Michal Tučný, což dává vystoupením zajímavý a jedinečný ráz.

Pokud byste do Hoštic chtěli přijet dříve a pokochat se krásným okolím a jedinečnou atmosférou obce, potom festivalový kemp je otevřen už od středy 20. 8., pro zájemce o ubytování jiného typu jsou připraveny kapacity v okolí místa konání. Pořadatelé nezapomněli ani na pestré občerstvení, takže to pro návštěvníky může být i gurmánský zážitek.

Na webu www.stodolamt.cz si můžete také „kliknout“ pro vstupenky. Čím dříve koupíte, tím víc ušetříte. Děti do 130 cm a vozíčkáři mají vstup zdarma.

Michal Tučný životopis

Michal Tučný se narodil 11. ledna 1947 v Praze. Vyučil se prodavačem, poté vystudoval střední ekonomickou školu. V mládí se učil hrát na kytaru a klavír, docházel i zpívat do sboru. Ve čtrnácti letech bubnoval ve školním dixielandu, potom působil ve skupině Makers a zpíval se skupinou B-sextet. Na Portě v r. 1967 zaznamenal coby host skupiny Rangers velký ohlas. V lednu roku 1969 nastoupil v sestavě již tehdy známé skupiny Greenhorns. Od roku 1974 působil ve skupině Fešáci. Po šesti letech tato spolupráce končí a Michal si plní svůj sen – sen o vlastní kapele Tučňáci. Začíná tak éra spolupráce se Zdeňkem Rytířem. Spolupracoval také s americkou zpěvačkou Rattlesnake Annie. Natáčel i ve Stockholmu se skupinou Country Minstrels. Poslední album, které natočil –  Šťastné staré slunce – září na nebi hvězd country music vysoko nad horizontem dodnes...  Michal zemřel 10. března 1995.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…