Chráněné dílny na velikonočních trzích energetiků utržily přes tři sta tisíc korun

17.04.2017 8:50

Skupina ČEZ už pošesté uspořádala pro chráněné dílny velikonoční trhy, při kterých mohli zaměstnanci ČEZ pomoct dobré věci a pořídit si přímo na pracovištích ručně vyráběné ozdoby, oblíbené pamlsky nebo textilní výrobky se svátečními motivy. Během svátečního týdne se Velikonoční trhy postupně konaly v Hradci Králové, Plzni, Temelíně, Dukovanech, Děčíně, Ostravě a v Praze. Zúčastnilo se jich 35 chráněných dílen, které za své výrobky utržily celkem 304 tisíc korun, meziročně o téměř 50 tisíc více.

Chráněné dílny na velikonočních trzích energetiků utržily přes tři sta tisíc korun
Foto: Roman Dobusch
Popisek: Velikonoční pomlázka

Energetici podporují neziskové organizace pravidelně a ve svých centrálách pořádají velikonoční trhy již poněkolikáté. O nákupy tradičních výrobků přímo od handicapovaných klientů spřátelených chráněných dílen je mezi zaměstnanci i návštěvníky ČEZ velký zájem.

„Během předvelikonočního týdne navštívily trhy v sedmi našich lokalitách tisíce lidí, kteří uvítali příležitost nakoupit si zde domácí lahůdky, velikonoční ozdoby nebo milé drobnosti pro sebe i své blízké. V Praze se letošním hitem se staly nakládané sýry a ručně vyráběné velikonoční dekorace,“ uvedla Michaela Chaloupková, lídr CSR aktivit Skupiny ČEZ.

Letošních velikonočních trhů v pražské centrále ČEZ se zúčastnilo deset neziskových organizací a chráněných dílen, což svědčí o tom, že jejich zájem o místo na trzích v ČEZ rok od roku stoupá. Jedním z účastníků byl i sociální podnik Aranžérie, který zaměstnávání lidi s epilepsií a na letošních trzích nabízeli Velikonoční dekorace všeho druhu.

„Bylo vidět, že zaměstnanci mají o akci zájem a že ji berou vážně. Trhy byly navíc dobře zorganizované,“ uvedla Tereza Chvalová, vedoucí dílny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…